Eve Online > NoobGarten

Statek do misji l3-4

<< < (17/23) > >>

Kiki McArron:
Fitti nie wiem czy czytałeś wcześniejsze komentarze, ale ja mam w6skilowane na 5 kadłuby do bc włacznie i mam sporo skilli pobocznych do 5 i obecnie robię misje l3 w stabberze (DOOM dzięki Twojej propozycji fita wczoraj pierwszy raz udało mi się zrobić blokadę na l3 :-) ) i planuję zakończyć zabawe w misje po kilku z l4 a do tego mi chyba nie wystarczy bc chyba że się mylę.

Doom:

--- Cytuj ---i planuję zakończyć zabawe w misje po kilku z l4 a do tego mi chyba nie wystarczy bc chyba że się mylę.
--- Koniec cytatu ---
Zależy jakie to będą l4 i jaki fit bedzie na shipie. Generalnie jest to do zrobienie ale kwestią otwartą pozostaje czas jaki na to zużyjesz. Jak pisałem wcześniej BC dla młodej postacji na misjach l4 ma albo jako taki tank i kiepski dps, albo niezły dps, ale zdecydowanie za słaby tank. Kiedyś jedynym wyjątkiem był drake i myrmidon, oba z betonowym tankiem i dostatecznym walnięciem na dobrych skilach. Jak robiłem miesje drakiem na kiepskich skilach miałem ten problem że z t1 rur nie mogłem nawet przy uzyciu frakcyjnych rakieto złamać tanka bs które miały bounty na 950k i więcej

FITTIpalti:
Jest taka zależność w EVE że im mniejszy ship tym lepiej tankuje dlatego nie podniecał bym się BCkami na 5 bo może się okazać że cruise size ship za 50m lepiej tankuje misje niż Golem za 1,5b.
No i spierdolić w razie fuckupu łatwiej i nie bije po kieszeni strata shipa.

Nie chcę się wymądrzać możecie grać jak chcecie, my możemy was łapać na tych anomalkach i chyba to lepiej jak zabijemy wam tego BSa niż Ishtara za 100m

Jakub Trokowski:

--- Cytat: [TLIB] Kiki McArron w Sierpień 11, 2015, 17:36:04 ---planuję zakończyć zabawe w misje po kilku z l4 a do tego mi chyba nie wystarczy bc chyba że się mylę.
--- Koniec cytatu ---
Mylisz się. :) Jak już Doom napisał, drake'iem daje się spokojnie zrobić więszkość L4. Choć to wymaga dobrego fitu i skilli.
Inna sprawa, że te misje które raz na jakiś czas klepnę drejkiem, to bardziej mnie interesuje poprawa security statusu na pół-afku gdy zamknie mi się WH do domowej dziury, niż ISKi za misję i raty. Co mój fit uwzględnia (tank > dps).

Więc jeśli planujesz i tak zrobić tylko kilka misji l4 to chyba Ci się BS nie zwróci.
Duzo misji nie klepię, ale to jest forma zarobku i jak każda musi (o ile nie robisz tego "for fun") być efektywna, nie tylko w przeliczeniu ISK/h ale też z uwzględnieniem inwestycji, tak ISKów jak i czasu, do tego jak szybko to pozwala zarabiać. (Oraz jak długo chcesz farmić w ten sposób.)

Filip Bonn:

--- Cytat: FITTIpalti w Sierpień 12, 2015, 08:04:13 ---Nie chcę się wymądrzać możecie grać jak chcecie, my możemy was łapać na tych anomalkach i chyba to lepiej jak zabijemy wam tego BSa niż Ishtara za 100m

--- Koniec cytatu ---

Mówimy o misjach w HIGH SEC. zrozum.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej