Eve Online > Dyskusje ogólne

Czas na dramę. Czy EVE umiera?

<< < (17/73) > >>

Zsur1aM:

--- Cytat: Isengrim w Lipiec 28, 2015, 12:36:47 ---Kwestia perspektywy.

[...]

--- Koniec cytatu ---

Podpisuje się pod tym.

Ja wróciłem postrzelać jakoś w marcu/kwietniu i miałem dużo funu w okolicy provi/catch/curse, do tego po zmianach z fatigue, ludzie lokalnie zaczęli używać capsów i całkiem sporo tego pospadało w mojej okolicy. Jeśli chodzi o logistykę, to po to właśnie są korporacje i alianse by działać razem i nie ma potrzeby by być 'one man army', ja osobiście nie mam altów z carrierami/jf, sam jestem w malutkim korpie gdzie obecnie jestem jedyna aktywna osobą i nie odczuwam żadnych problemów, modki można sobie przetransportować zwykłym blockade runnerem,  a hull'e wyprodukować/kupić lokalnie lub po prostu olać wożenie czegokolwiek i skorzystać z frogów lub innych korpów logistycznych.
Ceny plexów mnie nie dziwią, CCP mocno zboostowało różne formy PVE i inflacja zrobiła swoje, na głupich misjach w low da się teraz wyciągnąć 150-400m/h, z tego co pisali mi ludziska z 0.0 na ano i farmieniu eskalacji też wyciągają jakieś chore sumy, o WH już nie wspominając. Chyba tylko producenci biedni bo nie zauważyłem jakiegoś wzrostu cen na modkach i shipach, dunno.

Póki co nadal większość 0.0 jednak totalnie pusta i pewnie szybko się to nie zmieni.

Jabolex:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 28, 2015, 12:42:12 ---Z tymi skokami było trochę jak z palaczami. Fajnie że lubisz sobie palić ale nie każdy lubi siedzieć w tym ujowym dymie. Wy się fajnie bawiliście zajmując jeden stolik, a przy okazji wykopując z knajpy/0.0 wszystkich innych.

Biedne uciśnione kerbiry psia ich mać. Wiem że teraz popularne jest stosowanie pozytywnego rasizmu, no ale nie róbmy kurwy z logiki.

--- Koniec cytatu ---

GlassCutter:

--- Cytat: Jabolex w Lipiec 28, 2015, 13:48:37 ---Maść

--- Koniec cytatu ---

[youtube]http://youtu.be/hBGdoTvAs6A[/youtube]

Tooten:
Możemy tylko spekulować jak wyglądałyby dzisiaj liczby gdyby zmian nie było a na mapie zostałyby NC z petami i Goonsi z petami. Śmiem zaspekulować, że wyglądałyby bardziej chujowo niż wyglądają. Zmiany były reakcją na liczby z ub. października i listopada, gdzie CCP czekało na klasyczne jesienne i zimowe resuby, a tu chuj, nikt nie przyszedł.

Jeśli idzie o fix dla high, moim zdaniem powinien on opierać się o gruntowne zmiany których gra domaga się od dekady. Jeśli idzie o gankowanie, "wystarczyłoby" zmienić (a raczej wprowadzić) jakąś realną mechanikę dla efektu który broń różnych rozmiarów ma na armorze różnych rozmiarów. Rozumiem, że puredmg catalyst strzelający do innego nieotankowanego catalysta może mieć 500 dpsa, ale dlaczego te same 500 dpsa ma robić nieoresowanemu erebusowi? W hipotetycznej sytuacji strzelania do "nagiego" tytka, pure dmg vindicator zrobi MOŻE dmg 4 catalystów. To trochę tak jakby czterech gości okładających piątego porem robiło mu taką samą krzywdę co jeden gość wpierdalający drugiemu siekierę w łeb. Bezsens.

GlassCutter:

--- Cytat: Tooten w Lipiec 28, 2015, 14:41:43 ---Rozumiem, że puredmg catalyst strzelający do innego nieotankowanego catalysta może mieć 500 dpsa, ale dlaczego te same 500 dpsa ma robić nieoresowanemu erebusowi?

--- Koniec cytatu ---

Może dlatego że ten erebus ma kilka milionów hp, a catalyst 2 tysiące?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej