Forum Gry > Inne gry
MASTER OF ORION - Wargaming.net Edition ;)
ManganMan:
OK pany - jest już stronka na Steamie:
http://store.steampowered.com/app/298050/
sztosz:
Kto grał? Jak wrażenia?
Ogólnie wygląda to, dla mnie, tak naprawdę jak stary MOO2. Nie działa na razie parę rzeczy, ale ogólnie przy standardowym setupie gry, wygrałem dokładnie tak jak zawsze, czyli iść na maksa w technologię. Zając 3-4 systemy i czekać. Jak cię ktoś zaatakuje, to kupić 2-3 wypasione statki i spalić wroga do samej ziemi, doszczętnie. Jako że technological victory nie działa na razie, to tak nie wygrałem, a zajęcie Oriona też nie sprawia że wygrywasz, to ja przyjmuję tylko że wygrałem, bo nie chciało mi się latać od planety do planety i je bombardować ;)
Taktyczne bitwy w czasie rzeczywistym nie zachwycają i póki co, jest problem taki, że nie wszystkie rozkazy (kliknięcia myszką) są wychwytywane przez grę podczas bitwy. Można też zupełnie dać kontrolę AI i przejąc tylko wtedy kiedy się ma na to ochotę, ale tak jak pisałem, jest problem ze sterowaniem podczas bitw. Nie ma też dowódców ani doświadczenia załóg.
Ogólnie, w obecnym stanie gra raczej tylko dla fanów, bo niczym się ponad inne takie gry nie wyróżnia. Nie mniej jednak jest spory potencjał, bo na razie nie znalazłem niczego co było by spieprzone dokumentnie. ;)
ManganMan:
Czyli mówisz że jest nadzieja? ;)
sztosz:
Nadzieja jest, jak poprawia bitwy.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Xeovar:
Kupilem wczoraj odpalilem i męczę. Na razie pozytywnie, choć dużo nowości to nie ma - na razie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej