Forum Gry > Inne gry

Fallout 4

<< < (15/20) > >>

sztosz:

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---Już ci kiedyś pisałem, że lubujesz się w głoszeniu truizmów ale żebyś zrozumiał więc "piszesz o rzeczach oczywistych czyli to o czym każdy wie".

--- Koniec cytatu ---
Tobie muszę wyłożyć jak totalnemu tłukowi, bo potrafisz się uprzeć, że oczywiste dla inteligentnego dorosłego człowieka bzdury mają sens.

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---Dobrze, że chociaż zauważyłeś że poza nazwą nic te gry nie łączy a skoro robią zupełnie co innego pod tą samą nazwą (bo to się sprzeda) mam prawo do tego się przypierdolić.

--- Koniec cytatu ---
Masz pełne prawo przypierdalać się do czego chcesz. Problem w tym, że Bethesda nigdy nie twierdziła że zrobi F3 (czy F4) przypominającego F1 i F2. Pretensje że na wycieczce w Tatrach nie widać morza.

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---Naszczęści pod koniec dnia sam już mogłeś sobie odpowiedzieć na to pytanie   :D

--- Koniec cytatu ---
Nie mam magicznej kuli. Nadal za chuja nie wiem dlaczego twoim zdaniem spartolili F4, chyba, że chodzi o twoje tupanie nóżką: "Bo nie zrobili takiej gry jak F1 i F2!"

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---Cieszę się, że to rozumiesz. Sądziłem, że już to ustaliliśmy  ;D
Dużo razy jeszcze będziesz głosił takie prawdy objawione?  ;)

--- Koniec cytatu ---
A tu akurat z kontekstu wyrwałeś zdanie które brzmiało "A ty później zacząłeś wylewać swoje gorzkie żale, że Bethesda nie zrobiła takie Fallouta jak Interplay, i że Bethesda i ogólnie zło całego świata[...]". Cieszysz się z tego, że wiem, że cię dupa boli bo Bethesda nie zrobiła takiego Fallouta jak Interplay? Wystarczyło napisać "Dupa mnie boli", dostałbyś odpowiedni obrazek i po krzyku.

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---Tak Fallout to marka, warta kilkadziesiąt milionów $, wbij sobie to do głowy.

--- Koniec cytatu ---
Ale warta te kilkadziesiat milionów dzięki wydaniu Fallouta 3, bo w 2007 była warta dokładnie 5.75 miliona. Teraz sobie oszacuj czy te twoje "kilkadziesiąt milionów $" to dużo więcej niż 5.75 miliona czy może mniej?

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---Bethesda też jest marką (zdziwiony?) , tak każdy gracz wie jakie gry robi Bethesda - zabugowane, sanboxy, z gównianą fabułą, które potem wszyscy modują bo każdy wie że da się to zrobić lepiej, no i z Fallouta zrobiła shootera
co już ustaliliśmy... prawda?

--- Koniec cytatu ---
Zupełnie pomijasz fakt że większość gier Bethesda sprzedaje na konsole i dotychczas nie było możliwości modowania żadnej gry Bethesdy na konsolach. Skoro już "wszyscy modują" obaliliśmy, to pozostają "zabugowane", "sandboxy", "z gównianą fabułą". Sandbox, to cecha, a nie wada czy zaleta, więc pominę. Zabugowane? Zabugowany, to jest nowy Batman na PC, a gry Bethesdy jeżeli chodzi o stosunek bugów do "core" kodu + skryptów wychodzi naprawdę całkiem przyzwoicie. Na pewno bugi są, ale nie wiem ile softu w swoim, życiu napisałeś, więc zakładam że w ogóle, więc nawet nie ma co z tobą na ten temat dyskutować, po doświadczenie pokazuje, że laicy nie mają pojęcia skąd się bugi biorą, jakie są metodologie testowania i dlaczego w złożonych produktach końcowych bugów nie da się ustrzeć. "Z gównianą fabułą": to akurat pozostanie twoją opinią, która ja mogę w przypadku F3 podzielać, ale nie podzielają jej miliony graczy na całym świecie. A ja opinię większości w tak błahej sprawie bez problemu potrafię uszanować, a ty będziesz tupał nóżka.

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---Tak właśnie napisałem wcześniej i nadal to podtrzymuję a Ty chyba do tej pory tego nie załapałeś. Przez moment wręcz twierdziłeś, że coś takiego jak marka produktu nie decyduje o zakupie i odbieraniu produktu przez konsumenta (nie chce mi się szukać cytatu). W tamtym momencie zacząłem się zastanawiać czy mam do czynienia z trollem czy poprostu z kretynem do kwadratu...
Ciesze się że teraz po raz kolejny w tej dyskusji przeczysz sobie,tym razem dostrzegając że marka produktu jest ważna, oznacza to że nie jesteś kretynem do kwadratu ale niestety jesteś trollem który zrobi wszystko aby postawić na swoim w dyskusji.

--- Koniec cytatu ---
Filipie, przeczytaj jeszcze raz, zacytuję sam siebie sprzed kilku postów:

--- Cytuj ---Nie napisałem, że nikt się tym nie kieruje. Napisałem, że kierują się tylko idioci[...]
--- Koniec cytatu ---
A ty mi łaskawie napisz gdzie twierdziłem, że coś takiego jak marka nie decyduje o zakupie? A skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to może zapisz się na jakieś lekcje.

Idioci kierują się marką, bo brak im inteligencji do krytycznej i konstruktywnej oceny produktu, a potem tupią nóżkami, że jeden produkt nie jest taki fajny jak drugi, a są przecież tej samej marki. Ci sami idioci uważają, że marka jest ważna i że lepiej kupić np. gówniane buty rozreklamowanej firmy za 3 stówy, niż np. porządne buty firmy która nie wydaje kupy kasy na reklamę. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy zna się na wszystkim i sam czasem nie wiem czym się kierować przy zakupie danego produktu. Nie mniej jednak rozmawiamy o grach kupowanych przez graczy, więc jeżeli kierujesz się tytułem przy zakupie gry, a nie jej treścią i formą, to jesteś idiotą.

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---
Nic takiego nie pisałem [...]

--- Koniec cytatu ---
To o co Ci chodziło z tym, że Bethesda robiąc swojego Fallouta jedzie na marce "starych" Falloutów? Chodzi o to, o czym później pisałeś? Jak niby shooter ma być zrobiony na miarę RPG'a? Można pisać co najwyżej o wspólnych elementach, ale zostają tylko ogólniki. Grafika? 10 lat różnicy, nie ma co porównywać. Fabuła? To jest to sprawa zupełnie subiektywna. Jeżeli to wszystko na chłodno przeanalizować, to naprawdę nie wiem co może sprawić, że shooter będzie na miarę RPG'a lub na odwrót.

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 23:33:40 ---
Wiesz, jestem pewien że tak naprawdę o co chodziło, załapałeś dopiero po poście Pynia  ;D

--- Koniec cytatu ---
Ale ty też jesteś pewien, że wyjątki potwierdzają reguły, więc jak to mówią amerykanie "let's agree to disagree".

Filip Bonn:

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---Problem w tym, że Bethesda nigdy nie twierdziła że zrobi F3 (czy F4) przypominającego F1 i F2.

--- Koniec cytatu ---

Kto napisał, że tak twierdziła? Napisałem, że robi chujowe Fallouty? Czego nie rozumiesz tłuku?

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---Nadal za chuja nie wiem dlaczego twoim zdaniem spartolili F4

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: sztosz w Listopad 10, 2015, 18:39:44 ---Interfejs jak zawsze chujowy Bethesda miała, taki ma. Trzeba poczekać na moderów ;)
...szczerze wszystkim polecam wstrzymanie się z zakupem do póki nie pojawią się pierwsze łatki (bo podobno bugów jest od cholery). Ogólnie gra na poziomie F3

--- Koniec cytatu ---
Więcej argumentów nie będę pisał, niech będzie to co sam napisałeś. Oczywiście trzeba Ci to przypominać bo jak pisałem jesteś troll.
Czyli Twierdzisz, że zrobili grę na poziomie gry sprzed 8 lat ale teraz będziesz się zapierał, że to plus żeby się ze mną nie zgodzić. No cóż, jak już pisałem jesteś trollem i takiej reakcji się spodziewałem.

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 --- że Bethesda nie zrobiła takie Fallouta jak Interplay, bo Bethesda nie zrobiła takiego Fallouta jak Interplay?

--- Koniec cytatu ---
Ile razy jeszcze będziesz to pisał? My wszyscy o tym wiemy a Ty?  :-\

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---Zupełnie pomijasz fakt że większość gier Bethesda sprzedaje na konsole

--- Koniec cytatu ---
https://pl.wikipedia.org/wiki/Bethesda_Softworks
tak oczywiście ciołku, najwięcej elderów sprzedało się na konsole <facepalm>

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---dotychczas nie było możliwości modowania żadnej gry Bethesdy na konsolach.

--- Koniec cytatu ---
Skąd Ci się wziąły te konsole? pytam poważnie? Jesteś aż tak głupi czy aż takim trollem?
Rozmawiamy cały czas o grach na PC, skąd Ci się wzieły konsole ?!!
Ach tak, zapomniałem widocznie, że rozmawiam z idiotą i trollem i akurat Ci pasowało napisać o konsolach żeby obalic argument o modowaniu...
Twoje prostactwo dyskusji poraża  :-X

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---Skoro już "wszyscy modują" obaliliśmy

--- Koniec cytatu ---
Nie obaliliśmy Trollusiu, gry Bethesdy to jedne z najczęściej modowanych gier na pc  :D
Bo o grach na pc ciągle rozmawiamy (przypominam) trollu.

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---to pozostają "zabugowane", "sandboxy", "z gównianą fabułą".

--- Koniec cytatu ---
Tak , Bethesda robi gry zabugowane, z gównianą fabułą które ratują się tylko otwartym światem lub namiastką sandbox.
Poczytaj sobie recenzje i opinie, bo na swojej lepiej się nie opieraj, skoro twierdzisz że najwięcej Elders Scrolli Bethesda sprzedała na konsole, lol

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---"Z gównianą fabułą": to akurat pozostanie twoją opinią, która ja mogę w przypadku F3 podzielać, ale nie podzielają jej miliony graczy na całym świecie.

--- Koniec cytatu ---
Miliony na całym świecie uznały F3 za najsłabszą część serii.
No ale trolluś sztosik ma własne teorie.

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---A ty mi łaskawie napisz gdzie twierdziłem, że coś takiego jak marka nie decyduje o zakupie?
Idioci kierują się marką, bo brak im inteligencji do krytycznej i konstruktywnej oceny produktu...Ci sami idioci uważają, że marka jest ważna i że lepiej kupić np. gówniane buty rozreklamowanej firmy za 3 stówy, niż np. porządne buty firmy która nie wydaje kupy kasy na reklamę.

--- Koniec cytatu ---

brak mi słów,
najpier twierdzisz że każdy który kieruje się marką przy zakupie to idiota a potem stwierdzasz że lepiej kupic coś "porządnej firmy"...
To jest właśnie marka kretynie, wiedza że jak kupisz towar konkretnej firmy to masz pewność że będzie porządny. Marka to coś co buduje każda firma, jedna to robi poprzez reklamy a druga np przez robienie porządnych towarów.
Po raz kolejny piszesz o czymś czego nie rozumiesz, przeczysz sobie, robisz z siebie idiotę. Wszystko tylko po to aby trollować ale idiotę robisz z siebie.
i jeszcze masz część definicji:

--- Cytuj ---Marka, inaczej znak fabryczny, znak firmowy (ang. brand, trade mark) – znak określający producenta: nazwa lub symbol graficzny (znak towarowy) umieszczany na wyrobach w celu ochrony przed naśladownictwem lub podrabianiem, podszywaniem się, przypisywaniem sobie autorstwa. Traktowana jest jako rodzaj świadectwa: producent nie wstydzi się swego wyrobu, „podpisując” go, gwarantuje jego jakość. Stąd „marka” jest synonimem opinii.
--- Koniec cytatu ---
abyś miał pewność że to o czym pisałeś to właśnie marka.

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 00:39:06 ---Nie mniej jednak rozmawiamy o grach kupowanych przez graczy, więc jeżeli kierujesz się tytułem przy zakupie gry, a nie jej treścią i formą, to jesteś idiotą.

--- Koniec cytatu ---
Napisałem, że przy kupnie gry kieruję się jej tytułem i tym co prezentuje. Więc, po raz kolejny wyrywasz pojedyncze stwierdzenia z moich wypowiedzi aby tylko strollować, więc sam jesteś idiotą co już ustaliliśmy wielokrotnie wsumie    :)
Sam załatwiłeś sobie gierkę na premierę bo nie mogłeś się doczekać żeby pograć i nie wmawiaj nam że tytuł tej gry nie miał przy tym znaczenia.
Na cały hype w okół tej produkcji składa się między innymi tytuł. Pisałeś wcześniej że pół miliona graczy grała wczoraj w F4, cóż w takim razie pół miliona gracz przy kupnie kierowała sie tylko tytułem a nie tym co gra prezentuje. Bo nie mogli w dniu premiery wiedzieć co gra sobą prezentuje, gdyż nie było żadnych rzetelnych recenzji, oprócz recenzji serwisów które robią laskę producentom i recenzji pisanym na kolanie po przegraniu 4-6 godzin.
Więc mamy pół miliona idiotów wśród graczy, która dała kasę w ciemno kierując się tylko tytułem a ty dopierdalasz się do mnie...
No cóż nie spodziewałem się że będziesz w stanie połączyć w całość te kilka rzeczy.

Reszty twojej wypowiedzi nie będę komentował bo to jakiś totalny bełkot i troll speech.
Szkoda czasu na dyskusję z tak ograniczonym osobnikiem, nie rozumiejącym wyrazów których używa, przeczącym samemu sobie i przeinaczającym wypowiedzi.
Nie dość że troll to jeszcze idiota.
Czy złodziej? (bo jak zrozumiałem sugerowałeś że grasz w pirata).
Pogratulować.

sztosz:
Już mi się nie chce Ci odpisywać, wyrywasz moje zdania z kontekstu. Twierdzisz, że coś napisałem, mimo że nie potrafisz zacytować, gdzie to pisałem. Rzucasz linkiem do listy gier (co mam niby z tego wyczytać?), zamiast do tego ilości sprzedanych gier z rozbiciem na platformy (tu masz np. à propos skyrima http://www.statisticbrain.com/skyrim-the-elder-scrolls-v-statistics/ ) Przeczysz oczywistym faktom.

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 11, 2015, 07:48:14 ---Nie dość że troll to jeszcze idiota i złodziej (bo jak zrozumiałem sugerowałeś że grasz w pirata).

--- Koniec cytatu ---

A teraz jeszcze dopuszczasz się pomówienia (wiesz, że to już podchodzi pod kodeks karny?).

Więcej z Tobą nie mam zamiaru dyskutować i nie próbuj mi znów swoich idiotyzmów wysyłać na priva zamiast w temacie, tak jak to robiłeś z "wyjątkiem od reguły", chyba ze strachu, że się jeszcze bardziej przed "centralą" zbłaźnisz.

Filip Bonn:

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 08:11:57 --- à propos skyrima http://www.statisticbrain.com/skyrim-the-elder-scrolls-v-statistics/ )

--- Koniec cytatu ---
Podałeś jedną z kilkudziesięiu gier Bethesdy, swoją drogą jedną z najczęściej modowanych, co jak twierdziłeś nie ma miejsca...

--- Cytat: sztosz w Listopad 11, 2015, 08:11:57 ---A teraz jeszcze dopuszczasz się pomówienia (wiesz, że to już podchodzi pod kodeks karny?).

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: sztosz w Listopad 10, 2015, 16:31:05 ---OH wait, premiera jest dzisiaj, a ja już grałem wczoraj wieczorem.* A nie ważne, przecież jak ktoś gra to musi kupić bo przecież z żadnych innych źródeł nie dostanie, a wszyscy źli ludzie siedzą w więzieniach.

--- Koniec cytatu ---

No jasne najlepiej zasłaniać się pomówieniem...
kiedy samemu wyraźnie sugerujesz że gry nie kupiłeś.

sztosz:
Tak dla jasności, bo tego też nie jesteś w stanie pojąć, istnieje wiele innych innych możliwości niż kupno gry. Można wygrać w konkursie, są różne programy typu xbox gold czy ps plus. Redakcje gazet i portali dostają gry do zrecenzowania. Różni "celebryci" youtuba dostają gry do recenzji również. Wyobraź sobie, że można też dostać w prezencie coś  ??? Ja dostałem linka od kumpla z redakcji z prośbą o opinię sceptyka, który będzie w stanie obiektywnie napisać parę słów. Ale ty potrafisz tylko nazwać mnie złodziejem. Równie dobrze mógłbym Cię nazwać mordercą, bo gdzieś coś tam pisałeś, być może, że kogoś zastrzeliłeś, czy tam zestrzeliłeś.

--- Cytuj ---[...]jedną z najczęściej modowanych, co jak twierdziłeś nie ma miejsca...
--- Koniec cytatu ---
Co nie ma miejsca na konsolach, czyli 85% sprzedanych kopii. Ale ty znów tylko z kontekstu potrafisz coś wyrwać.

Serio, Over and Out.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej