Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (2/29) > >>

MortimerPL:
Hej, dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pora na następny zestaw noobskich pytań:

1. Dlaczego skille mają różne modyfikatory czasu nauki - mam takie od x1 do x4. Od czego to zależy i czy można jakoś zrobić, żeby te modyfikatory wyrównać do x1
2. Mam konto założone tydzień wcześniej, ale nie miałem czasu na nim zagrać przez tydzień, więc w ten weekend zrobiłem sobie nowe konto. Czy mogę zrobić co tłustsze misje z tutoriala i wystawić np w kontrakcie statki które tam się dostaje i zakupić je na moim nowym koncie? Na nowym koncie postać sobie skilluje więc niewiele raczej będę nią robił przez 3-4 dni, więc mógłbym bez spinki zrobić tutoriala i to zawsze jest kilka milionów do przodu. Czy jest to zgodne z zasadami?
3. Jak wystawić kontrakty (kilka razy przypadkowo znalazłem w opcję - find in contracts, ale nie wiem jeszcze gdzie w UI to znaleźć)?

dzieki i będę Was jeszcze zamęczał pytaniami, bo gra jest świetna!  8)

GlassCutter:

--- Cytat: MortimerPL w Maj 25, 2015, 04:48:26 ---1. Dlaczego skille mają różne modyfikatory czasu nauki - mam takie od x1 do x4. Od czego to zależy i czy można jakoś zrobić, żeby te modyfikatory wyrównać do x1

--- Koniec cytatu ---
Są takie co mają x16. Po prostu nauka jazdy na rowerze jest łatwiejsza niż pilotowania promu kosmicznego. Nie można tego skrócić.

--- Cytat: MortimerPL w Maj 25, 2015, 04:48:26 ---2. Mam konto założone tydzień wcześniej, ale nie miałem czasu na nim zagrać przez tydzień, więc w ten weekend zrobiłem sobie nowe konto. Czy mogę zrobić co tłustsze misje z tutoriala i wystawić np w kontrakcie statki które tam się dostaje i zakupić je na moim nowym koncie? Na nowym koncie postać sobie skilluje więc niewiele raczej będę nią robił przez 3-4 dni, więc mógłbym bez spinki zrobić tutoriala i to zawsze jest kilka milionów do przodu. Czy jest to zgodne z zasadami?

--- Koniec cytatu ---
Jeżeli tutorial pozwala Ci wystawić rzeczy kontraktem to możesz.

--- Cytat: MortimerPL w Maj 25, 2015, 04:48:26 ---3. Jak wystawić kontrakty (kilka razy przypadkowo znalazłem w opcję - find in contracts, ale nie wiem jeszcze gdzie w UI to znaleźć)?

--- Koniec cytatu ---
Klikasz ikonkę E w lewym górnym rogu i najprawdopodobniej w zakładce business ;)

[BU FU] Karas:
jesli planujesz na dluzej sie zadomowic, pomysl o UA. oni w dosc przystepny sposob wprowadza Cie do swiata eve. Evka jak zadna inna znana mi gra, bardzo mocno oparta jest na community i generalnie na wspolpracy miedzy graczami. jesli zamierzasz sam napiepszac misje skaly czy co sobie tam znajdziesz do kresu swych dni. to obiecuje Ci, ze 3 miechy to max co dasz rade wytrzymac. bo samo narzedzie "eve online" jest w pip nudne. wojny dramy, hejt to jest to co spaja ten swiat: ]

Ptysiu:

--- Cytat: MortimerPL w Maj 25, 2015, 04:48:26 --- bo gra jest świetna!  8)

--- Koniec cytatu ---

No tego wyrażenia DAWNO nie czytałem na tym forum. Przynajmniej w odniesieniu do EVE. No troll intended. Aż zaplusowałem z wrażenia.

Dux:
Najwygodniejsza chyba opcja wystawiania kontraktów to prawoklik na item, który chcesz wystawić i wybór z listy "create contract". Potem w okienku winieneś pozostawić (bo chyba tak jest zaznaczone domyślnie) "item exchange", a potem zaznaczyć opcję private i wpisać w pole nick chara, na którego ten kontrakt chcesz wystawić. No i jeśli to podarunek to nie wpisywać ceny.
Jeśli nadal jesteś na trialu to nie mam pewności czy masz możliwość wystawiania kontraktów. Kiedyś były ograniczenia. Jak jest teraz to nie wiem.
Swoją drogą pomysł, by jedno konto tylko skilować, gdzie ma być mainem, a na drugim robić tutoriale i się dorabiać (zrozumiałem, że po tym chcesz go zostawić) wydaje się rozwiązaniem nie tyle złym, co zupełnie bezcelowym. Po prostu to samo możesz zrobić bawiąc się tylko jednym kontem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej