Eve Online > NoobGarten

Pytania na początek

(1/13) > >>

Messor:
Witam,

chciałbym rozpocząć przygodę z EVE Online, tym bardziej, że od dawna chodzi za mną ta gra, a wszystkie inne mmorpg dawno temu mnie znudziły lub były zbyt p2w.
Pytań mam kilka - czy w ciągu 30 dni triala da radę "wyfarmić" PLEX i czy ma to jakikolwiek sens, jeśli nie to zakładając, że gra mnie zainteresuje ile mniej więcej czasu gry potrzeba, aby  móc w miarę spokojnie zarabiać na PLEX'a i mieć coś jeszcze dla siebie (30/60/90 dni kupić)?
Gdzieś czytałem, że jak dostanie się buddy invite, to później można dostać od osoby wysyłającej/dającej buddy invite otrzymać za darmo PLEX'a i przedłuży on ważność konta zarówno moją jak i osoby dającej buddy invite - czy dalej to tak działa?
Zakładając, że na grę aktualnie mam w miarę dużo czasu (po kilka h dziennie) ile czasu byłoby potrzebne do dojścia do poziomu zarobków pozwalających na zakup PLEX'a i dodatkowy zarobek?
Mam nadzieje, że nigdzie się nie powtórzyłem, ani nie napisałem niczego głupiego.

Pozdrawiam,
Messor

Soulscream:
Granie by zarobić na pleksa, mija się z celem. To nie jest gra, to jest praca. Zastanów się nad tym, wypalisz się po 30 dniach i nie wrócisz... . 50 zł na miesiąc to nie jest dużo.

Dux:
Da się zarobić na plexa bez spiny, ale to tak pewnie po pół roku grania. No chyba, że jesteś wyjątkowym wymiataczem (npc-ów) i trafisz do ekipy z dobrym paśnikiem.
Buddy program to chyba odrobinę inaczej działa. Trial z niego jest (albo był) jakiś tydzień dłuższy od zwykłego triala. I jeśli po trialu nowy gracz upgradował konto to konta zwykłego (obojętnie czy kasą czy plexem) to ten co wysłał zaproszenia dostawał sam plexa (jednego). Nowy za to nie dostawał nic. Co najwyżej darujący na zachętę oddawał mu swojego plexa, tudzież jakieś iSKi.
Ludzik umiejętności nabija ucząc się skili w czasie (bez względu na to, czy jesteś zalogowany i coś robisz, czy jesteś off line). I tak pewnie po pół roku będziesz miał już takie skile, gdzie będziesz mógł wsiąść w nieco lepsze statki z nieco lepszym efektem (choć do wyskilowania perfect będzie nadal dłuuuga droga).
Drugi skill, to skill Twój jako gracza. Tu w przeciwieństwie tego co wyżej trzeba latania i talentu (albo jednego z nich).

Messor:
czyli nawet zakładając, że bym grał dość sporo, powinienem się szykować na kupno abonamentu na co najmniej 3 miesiące? a najprawdopodobniej na jakieś 6+ (w sumie), jeśli dobrze rozumiem. albo liczyć na dość sporo szczęścia na początku. to jeszcze nie tak źle. chociaż aktualnie niestety 50zł na miesiąc to w moim wypadku dość sporo, ale jeśli nie był by to wydatek długotrwały (powiedzmy ~150 zł w sumie) to powinno nie być problemów. jakieś rady na początek? bo w sumie nawet po przeczytaniu poradników (wielu) w internecie ciągle znajduje ciekawostki dla początkujących :)
no i chyba jedno z ważniejszych pytań o którym zapomniałem na początku - gdzie ktoś kto dopiero zaczyna mógłby się podziać (sojusz - czy jakkolwiek to się nazywa)? preferowany język polski lub angielski, jeśli to możliwe

Dux:
Sporo można zarobić np. na handlu (trzeba cierpliwości i talentu), w wyższej klasy wormholach (trzeba dobrych skili i altów najlepiej) i w milicji (nie każdy to akurat lubi i jak nie podejdzie można kurwicy dostać: P)
Korp na początek: Unseen Academy (pl) lub Eve University (eng). to tzw. korpy szkoleniowe. Pokażą co i z czym się je.

Co najczęściej nowym graczom najbardziej się podoba w tej grze?
- kopanie skałek (robienie za górnika),
Co większość starych graczy radzi nowym najczęściej?
 - NIE KOP :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej