Śmietnisko > Off Topic
Idziemy do woja
sneer:
powinno być w śmiesznych rzeczach ale ...
https://www.youtube.com/watch?v=3S-waEPK5V0&index=200
nie mogłem się powstrzymać :D
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: sneer w Marzec 27, 2015, 00:35:16 ---co do drugiej czesci sie zgadzam , szczegolnie aby to odstraszanie bylo dodane do silnej armii ladowej która jest w stanie wytrzymac dosc dlugo
tego na razie nie widze a obawiam sie o koszty ciagniecia tych wszystkich programów i zaniedbanie kwestii podstawowych
--- Koniec cytatu ---
JASSM sa co prawda dosyc drogie, ale najlepiej sie nadaja do odstraszania w roli, o ktorej pisal Janek, poza tym posiadamy juz F-16 ktore po drobnych modyfikacjach sa w stanie je przenosic. To naprawde dobra i nowoczesna bron, zdolna czesciowo rownowazyc potencjal ofensywny Rosji przy naszych granicach. Z kolei okrety podwodne wystarcza 2-3 zeby skutecznie pelnic role zniechecajaca do ataku na nas, problem w tym, ze MON planuje kupic je osobno, a dopiero kilka lat pozniej pomyslec o wyposazeniu ofenswnym do nich :) Co zupelnie mija sie z celem, bo potencjalu odstraszania potrzebujemy jak najszybciej, a tylko razem te dwa elementy potencjal taki tworza.
edit: z troche innej beczki, mamy juz w Polsce pierwsze legendarne A-10 Thunderbolty na cwiczeniach, wklejam filmik bo ciekawie brzmi. Ciekawe jak Ruskie czolgi w praktyce zareagowalyy by na takie brrrrrt
https://www.youtube.com/watch?v=AicqBhHvGlA
sneer:
A-10 na ruskie czolgi byly projektowane własnie i na styk nie zostaly wycofane do rezerwy rok albo dwa lata temu :)
CATfrcomCheshire:
Chodzi mi o to, jak wgladal by np. T-90 po takim brrrt
FITTIpalti:
--- Cytat: Jan Morgenstern w Marzec 26, 2015, 19:50:48 ---Bardzo wyczerpujacy i sensowny post domin1. Polska nie bedzie mocarstwem atomowym, nie stac nas na to. NATO nie jednoglosnie ale Polsce pomogłoby. Bo wiele pańśtw NATO nie miałoby innego wyjścia. I aby liczyć się dla Rosji nie trzeba broni atomowej. Jeśli będziesz państwem silnym i stabilnym ekonomicznie z dość dobrze rozwinętym systemem obronnym Rosja będzie mogła conajwyżej "poszczekać".
--- Koniec cytatu ---
Jan ja w twoich postach czytam pierwszą linijkę więcy wydaje się mi że domin1 napisał wyczerpujący post ;) W 1 linijce zawarł posty z kilku stron.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej