Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (29/83) > >>

Theronth:

--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 17, 2015, 12:55:43 ---Dlatego twierdze że trzeba nam Putina na premiera/prezydenta co by wam naprostował priorytety ojczyzna-->rodzina-->ja
Ale nie poco lepiej mieć Bronka "ciamajdę"  Komorowskiego tudzież Donalda co za chlebem do Niemiec pojechał...

--- Koniec cytatu ---
Rakłem :V

Król na prezydenta!

Qlko1:

--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 17, 2015, 12:55:43 ---priorytety ojczyzna-->rodzina-->ja

--- Koniec cytatu ---
To największa bzdura jaką słyszałem. Nikt kogo znam nie poświęci swojej rodziny dla dobra ojczyzny. Skąd ty wytrzasnąłeś tą hierarchię.

FITTIpalti:
Czyli uważacie że uczestnicy powstania warszawskiego byli niedorobionymi głupcami bo rozpoczęli z góry przegraną walkę z okupantem nie rzadko właśnie poświęcając życie zwoje tudzież życie swoich bliskich ?

sztosz:

--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 17, 2015, 13:40:54 ---Czyli uważacie że uczestnicy powstania warszawskiego byli niedorobionymi głupcami bo rozpoczęli z góry przegraną walkę z okupantem nie rzadko właśnie poświęcając życie zwoje tudzież życie swoich bliskich ?

--- Koniec cytatu ---
Tak. Dokładnie tak. Bo co oni tym powstaniem wywalczyli? Wyrzucili Niemców z Warszawy? A może zapobiegli sowietyzacji polski? Nie! Zabili siebie i przyczynili się do rzezi kilkudziesięciu tysięcy warszawiaków którzy w powstaniu udziału nie brali.
I może nie tyle niedorobionymi głupcami, tylko naiwnymi dziećmi którzy wmówili sobie że oddać życie za ojczyznę to rzecz chwalebna.

Umrzeć jest naprawdę prosto. Żyć mądrze to jest dopiero sztuka.

Theronth:

--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 17, 2015, 13:40:54 ---Czyli uważacie że uczestnicy powstania warszawskiego byli niedorobionymi głupcami bo rozpoczęli z góry przegraną walkę z okupantem nie rzadko właśnie poświęcając życie zwoje tudzież życie swoich bliskich ?

--- Koniec cytatu ---

Tak

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej