Śmietnisko > Off Topic

Pierdololo o górnikach

<< < (2/13) > >>

FITTIpalti:
Wszyscy należący do związków płacą składkę potrącaną z wypłaty więc nie bój się nie dopłacasz do nas ;)

Gdyby nie związki zapierdalalibyśmy 7 dni w tygodniu non stop.

3. czym różnią się dawni związkowcy którzy wyleżeli na styropianie  "wolność" Polski od dzisiejszych ? Co ciekawe tamci dawni działacze dzisiaj każą strzelać do "swoich kolegów" związkowców.

Ps. Traschera straciłem po nierównej walce z 3 pandemikami i jeszcze mi chuje gf napisali.

GlassCutter:
Fiti skończmy temat górników bo mi i pewnie nie tylko mi się zaraz nóż w kieszeni otworzy.

FITTIpalti:
A ty gdzie pracujesz ? Może policzymy ile społeczeństwo do ciebie dopłaca ?
BTW jak zlikwidujesz te kopalnie i 200k luda pójdzie na bezrobocie albo dostanie odprawy to myślisz z czyich pieniędzy na to pójdzie ?

GlassCutter:

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 10:25:40 ---A ty gdzie pracujesz ? Może policzymy ile społeczeństwo do ciebie dopłaca ?

--- Koniec cytatu ---
W IT, do mnie dopłaca klient z którym mam kontrakt jako firma ;)

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 10:25:40 ---BTW jak zlikwidujesz te kopalnie i 200k luda pójdzie na bezrobocie albo dostanie odprawy to myślisz z czyich pieniędzy na to pójdzie ?

--- Koniec cytatu ---
Czyli te nierentowne kopalnie to taka praca społeczna żeby ktoś miał gdzie pracować?
Jak zlikwidujesz duży zakład pracy gdziekolwiek to jak myślisz czy ludzie którzy tam pracowali dostana odprawy? Ktoś im zagwarantował zatrudnienie? LOL Normalny człowiek jak traci pracę to kurwa szuka nowej, a nie pali opony, blokuje drogi i wkurwia resztę społeczeństwa.

Qlko1:

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 08:54:43 ---Poza tym uważam że powinni zarabiać więcej niż jakiś pryszczaty programista C++ z ego wyjebanym w kosmos nie ruszającym się z przed komputera nawet na śniadanie  :P

--- Koniec cytatu ---
Uważać sobie możesz, decyduje rynek, popyt i podaż. Twoja praca jest warta mniej dlatego, że efektów twojej pracy nikt nie chce kupić. Nie pasują zarobki? Zmień branżę. Masa pracowników na całym świecie musi to zrobić. Skąd bierze się przeświadczenie, że górnika kapitalizm nie dotyczy?

--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 10:25:40 ---BTW jak zlikwidujesz te kopalnie i 200k luda pójdzie na bezrobocie albo dostanie odprawy to myślisz z czyich pieniędzy na to pójdzie ?

--- Koniec cytatu ---

To powinno się stać baaaaaardzo dawno temu. Sprywatyzować, nierentowne zamknąć, ludzi przekwalifikować.

a żeby się trzymać w topicu dorzucę suchara:

Polański dołączył do protestów górników. Jemu też nie chcieli dać 14tki  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej