Śmietnisko > Off Topic

Nokia Lumia 635 - Czy ktoś z Was posiada tą komórkę?

<< < (2/10) > >>

sztosz:
Brat ma inną lumię, tą z wielkim ekranem. Ogólnie jest bardzo zadowolony, bateria długo trzyma, fajny ekran, brak lagów, etc. Cały problem z Lumiami polaga na aplikacjach. Cała moja rodzina, wszyscy bliżsi znajomi używamy google hangouts. Działa tak jak trzeba, video jest lepszej jakości niż np. skype etc... ale na Lumiach niestety nie zainstalujesz :) Google maps? nie ma. Dziesiątki innych aplikacji których używam w miarę regularnie nie ma. Owszem są zamienniki, ale z ich jakością różnie bywa.

Sam byłem zachwycony telefonem brata w stosunku do mojego Galxy S4. A potem przejrzałem sklep z aplikacjami ;)

PS. Z Androidem zawsze będziesz miał problemy wydajnościowe i ogromne zużycie prądu, taka już jest niestety skopana architektura tego systemu.

[VIDE] Herezja:
Rozumiem ze Winda jest zamkniętym systemem ale ... nie dali dostępu choć ograniczonego developerom tworzącym aplikacje?
To jak strzelenie sobie w stopę.

ps. Przeglądałem aplikacje dostępne na winde i wśród 20 najlepszych aż 4 są stricte dla katolików z czego w pierwszej piątce aż 3 to katolickie aplikacje. Kto by pomyślał, że aż tylu mamy zagorzałych katolików szukających porozumienia z innymi katolikami via kom.

sztosz:
Ale z tworzeniem apek na winde nie ma problemu. Możesz sobie tworzyć ile chcesz do woli. Tylko stosunkowo mało kto je tworzy :) Nawet więcej, tak zupełnie od zera, to chyba nawet łatwiej jest napisać prostą apkę na windę niż na androida... i co z tego? :D

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/dn629634.aspx banalny przykład HTML + JS.

[VIDE] Herezja:
Rozumie. Czyli z upływem czasu powinno być ich więcej po prostu.

Może zadam głupie pytanie ale ... czy w ogóle na komórkach jest możliwe rozszerzenie ilości pamięci RAM jak w kompach?

sztosz:

--- Cytat: [VIDE] Herezja w Styczeń 24, 2015, 23:24:40 ---Może zadam głupie pytanie ale ... czy w ogóle na komórkach jest możliwe rozszerzenie ilości pamięci RAM jak w kompach?

--- Koniec cytatu ---

Nie, to są prawie w 100% systemy typu SOC (System on a chip) czyli procek, ram i sporo innych układów w jednej krzemowej kostce (w dużym uproszczeniu).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej