Śmietnisko > Off Topic
Nokia Lumia 635 - Czy ktoś z Was posiada tą komórkę?
Zgudi:
Odnośnie przeglądarek. Chrome, Opery, Firefox brak na Lumie, albo ja nie umiem szukać...
ManganMan:
--- Cytat: Doom w Styczeń 25, 2015, 02:04:45 ---Plus bedzie dla Ciebie jak mi powiesz jak to kurestwo wyłączyć
--- Koniec cytatu ---
Nie da rady. Dostaję ten komunikat raz na kilka miesięcy jak mam 30/30 w głośności.
A tak to staram się trzymać głośność między 20 a 25/30, i "kurestwo" się nie załącza. :)
PS: Podziękuj UE za ten numer: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-09-1364_en.htm?locale=en
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Styczeń 24, 2015, 21:52:36 ---Czym jest ta Lumia Denim? Czy istnieją inne przeglądarki niż IE?
Co rozumiesz pod pojęciem mało aplikacji bo zakładam, że najważniejsze i najbardziej potrzebne, praktyczne są chyba dostępne?
I to co najważniejsze.
Słyszałem od znajomego, że w swojej starszej wersji lumi ma problemy z przenoszeniem danych na komórkę, ponoć musi je wysyłać do tzw chmury aby później z niej pobierać. Lubię czytać książki na komórce np do snu czyli dość często kopiuje je w postaci np plików txt i ciekawi mnie czy a raczej jak je można kopiować do pamięci komórki?
--- Koniec cytatu ---
Przeglądarek jest mało (najczęściej jakieś shity robione pod systemowe IE, w tym nawet przyzwoity UC Browser). A tak to masz z prawdziwej alternatywy tylko Opera Mini Beta.
Przynajmniej dobrze, że jest Skype, Tapatalk, nawigacja offline (Nokia HERE) i mapy Bing. Chciałem odpalić Google Maps, powiem tyle: nie warto. (są apki, które teoretycznie obsługują mapę z Google, ale nie wyświetla wszystkiego). Do oglądania YT polecam TubeCast (zero reklam, przynajmniej).
I owszem; sam musiałem wysyłać wszystkie moje kontakty na GMaila, żeby Lumia mogła je zsynchronizować.
Komunikacja jest wyłącznie via MTP.
A e-booki? http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/freda/c1e312da-52d6-df11-a844-00237de2db9e (wejście lumią kieruje automatycznie do Sklepu MS - fajnie że M$ postarało się o to, że można pobrać plik *.appx z apką do instalacji ręcznej jakby był problem ^_^).
Doom:
--- Cytuj ---Nie da rady. Dostaję ten komunikat raz na kilka miesięcy jak mam 30/30 w głośności.
A tak to staram się trzymać głośność między 20 a 25/30, i "kurestwo" się nie załącza. :)
PS: Podziękuj UE za ten numer: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-09-1364_en.htm?locale=en
--- Koniec cytatu ---
Moje standardowe słuchanie jest na 20/30 i regularnie zbija mnie na 13/30, a ze słuchawki mam już raczej sfatygowane oznacza to praktycznie wyciszenie
ManganMan:
--- Cytat: Doom w Styczeń 25, 2015, 12:08:32 ---Moje standardowe słuchanie jest na 20/30 i regularnie zbija mnie na 13/30, a ze słuchawki mam już raczej sfatygowane oznacza to praktycznie wyciszenie
--- Koniec cytatu ---
Też mnie zbija na 13/30. Ogólnie Micro$osft spierdoliło sprawę. Nawet w najnowszej aktualizacji nie wrzucili chociażby jednego przełącznika w opcjach... :(
EDIT:
Jedyną możliwością, jaką udało mi się odkryć, jest wywalenie tego gówna w rejestrze systemu WP, i tylko w narzędziach deweloperskich przed spakowaniem firmware'a i wgraniem do fona. Not cool :-\
Xeovar:
--- Cytat: ManganMan w Styczeń 25, 2015, 12:15:11 ---Też mnie zbija na 13/30. Ogólnie Micro$osft spierdoliło sprawę. Nawet w najnowszej aktualizacji nie wrzucili chociażby jednego przełącznika w opcjach... :(
--- Koniec cytatu ---
Na pewno? Bo ja mam to wyłączone, tylko nie wiem jak bo od zawsze :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej