Forum Gry > Inne gry
Battlefleet Gothic Armada
Soulscream:
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Grudzień 17, 2015, 08:54:10 ---a w jakie MMO grałeś?
--- Koniec cytatu ---
Zacząłem od mudów sieciowych. Później Ultima Online, po tym jakiś Knight Online, później Eve, WoW, Guild Wars obie częsci, Lineage, Rift, Star Trek Online, Warhammer i jakieś których nie pamiętam. Kiedyś był szał na to. Ostatnio się przymierzałem do FF14, ale mi przeszło.
Dormio:
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Grudzień 17, 2015, 09:32:11 ---Czytając kiedyś o Webberze znalazłem info, że jako dziecko był ogromnym fanem żyjącego wówczas pisarza, autora serii książek rozgrywających się w czasach napoleońskich, których bohaterem był kapitan brytyjskiej marynarki wojennej. Sam Webber w którymś wywiadzie napomknął, że te opowieści były dla niego wzorem przy tworzeniu świata Honor Harrington, zauważyło to zresztą bardzo wielu fanów śledzących jego twórczość.
--- Koniec cytatu ---
Dokładniej chodzi o powieści C.S. Forestera i jego cykl Hornblowerowski
Wydaje mi się, że było to nawet wprost napisane w przedmowie (od tłumacza ?) do któregoś tomu, ale od dość długiego czasu nie mam swoich egzemplarzy pod ręką, więc ciężko mi sprawdzić.
--- Cytat: Soulscream w Grudzień 17, 2015, 10:20:36 ---Zacząłem od mudów sieciowych.
--- Koniec cytatu ---
A na jakich gościłeś, można wiedzieć ?
Soulscream:
Jakiś klon ADOMA z obłsugą sieci i godziny w Meridan59. Pierwszy graficzny mud.
ManganMan:
--- Cytat: Doom w Grudzień 17, 2015, 08:49:20 --- W Honorwerse na jakiś 30 tomów do taranowania doszło raptem ze dwa razy. Uniwersum Webera którego szukasz to Starfire jak już. Tam taranowanie potrafią uskuteczniać często gęsto. Druga rzecz że odległości uznawane za optymalne w WH40K to w Honorvers odległość nawet nie walki na noże tylko na kły i pazury bo nawet laserki obrony przeciwrakietowej maja na tą odlegóść dość mocy żeby pruć pancerz okrętów liniowych
--- Koniec cytatu ---
Tjaaa... Pawiany i ich samurajowie od siedmiu boleści :P
A co do HH: Jayne's-y sobie zaklepałem na święta (Manticoran RN i Flotę Haven oczywiście) :P
Doom:
Roczniki są fajne, ale problem jest z nimi taki ze uwzględniają stan na mniej wiecej Krótką zwycięską wojenkę. sprzet który pojawił się później nie jest tam ujęty a szkoda bo to były ciekawe konstrukcje
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej