Śmietnisko > Off Topic

Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...

<< < (61/71) > >>

Qlko1:

--- Cytat: Doom w Października 05, 2015, 13:33:48 ---Moja angielski nie dość dobra nawet do takiego czytania. Prostsze krótsze teksty jakos czytam, ale knigę wielkości typowego tomu safehold to wole poczekać aż Rebis wyda

--- Koniec cytatu ---
Ja zacząłem jakieś 4 lata temu od Hobbita (świetna pozycja na początek). A potem od książki do książki i ani się obejrzysz i czytasz już wszystko.

Chociaż niektóre fragmenty Honor Harrington wspominam jako hardcorowe :)

sztosz:
Ja zacząłem czytanie po angielsku od Fallouta i Fallouta 2 ;) Potem były tony różnej maści dokumentacji technologicznych, wpisów na blogach etc. Mając co prawda za pasem kilka semestrów filologi angielskiej :P, mogę śmiało powiedzieć, że po polsku dobrze się czyta polską beletrystykę sci-fi, ale amerykańska jednak często wypada lepiej w oryginale. Nie znam niczego co by lepiej się czytało po polsku, chociaż sporo pozycji czyta się porównywalnie dobrze. Ale to tyle tytułem wstępu. Wiecie co mi najwięcej dało jeżeli chodzi o rozumienie języka pisanego? :) Oglądanie filmów po angielsku z angielskimi napisami, serio, spróbujcie :)

Xeovar:
Książki to jedna z lepszych metod nauczenia się języka i ze słownikiem szybko będziesz brykał, sam się nauczyłem bardzo dużo na Police Quest 1 (320x200 4color CGA jak ktoś wie co to znaczy) :D

A safehold warty przeczytania, dobrze się czyta, ale realnie nie spodziewam się żeby storyline kiedyś doszedł do spuszczania wpierdolu obcym, po 5ciu tomach ledwo zaczynali "wyjaśniać sprawy" sobie nawzajem na planecie ;)

Doom:
Dobra dobra. David niczego nie wyklucza, a jak go o to zapytałem w Lublinie to powiedział że widok głównego... "bohatera" na mostku flagowej jednostki ludzkiej floty atakujących home system obcych jest nader atrakcyjny ;)
Niestety wspomniał też że ma inne projekty -_- Dlatego np W starfire wciąż brakuje co najmniej dwóch tomów opowiadających o tym co Kociambry nazwały Wojnami Wstydu, a Imperium człowieka kończy się na czterech tomach, a [tu wstaw kolejną jego serię]

Soulscream:

--- Cytat: Xeovar w Października 05, 2015, 18:48:30 ---Książki to jedna z lepszych metod nauczenia się języka i ze słownikiem szybko będziesz brykał, sam się nauczyłem bardzo dużo na Police Quest 1 (320x200 4color CGA jak ktoś wie co to znaczy) :D

--- Koniec cytatu ---

Ja wiem i napiszę Ci za to a wal się, musiałeś mi przypomnieć jak stary jestem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej