Śmietnisko > Off Topic
Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...
MGGG:
--- Cytat: cassio w Lutego 21, 2013, 09:29:12 ---Nakręcana dziewczyna
--- Koniec cytatu ---
Świetna książka. Jak ktoś lubi postcyberpunka i szuka czegoś nowego i świeżego w tym gatunku to polecam tę książkę.
Jak Nakręcana wejdzie, to warto jeszcze sięgnąć po cykl hinduski Iana McDonalda (Rzeka bogów i nowsze). Świetny postcyberpunk w klimatach Indii za 30-40 lat.
ManganMan:
Ktoś zna jakieś dobre tytuły z podwodnym uniwersum?
Wysłane z mojego WT19i
Theronth:
--- Cytat: ManganMan w Lutego 27, 2013, 15:12:10 ---Ktoś zna jakieś dobre tytuły z podwodnym uniwersum?
Wysłane z mojego WT19i
--- Koniec cytatu ---
"Rozgwiazda" Watts'a
Yavax Zavro:
Już od dłuższego czasu przymierzałem się żeby tu się odezwać. Miałem napisać co bym mógł polecić do przeczytania, ale zrobię to przy nadarzającej się okazji.
Jestem po lekturze Gra Endera i mam pytanie (myślę, że nikt nie obrazi się za offtop) - czy dalsza część serii jest równie dobra co Gra Endera? Mam na myśli oczywiście książki pt. "Ender na Wygnaniu", "Mówca umarłych", "Ksenocyd" i "Dzieci umysłu". Pytam się, bo jakoś wszyscy polecacie pierwszą książkę z całej serii a o reszcie cisza. W sumie mnie samemu zakończenie tej książki wydało się trochę nijakie (nie będę tu pisał o tym bez działającego modułu [spoiler][/spoiler]) i chciałbym wiedzieć czy dalsze części są takie same.
Azbuga:
druga część da się przeczytać. ksenocyd już bardzo słaby a reszta jeszcze gorsza niestety.
z całkiem nowych rzeczy bardzo przyjemnie czytało mi się książkę "Gamedec" w drugiej części juz autor trochę za bardzo popłynął ale pierwsza była bardzo miłym czytadłem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej