Śmietnisko > Off Topic

Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...

<< < (51/71) > >>

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Trolok w Stycznia 07, 2013, 22:32:34 ---Bracia Strugaccy to mistrzowie, przynajmniej dla mnie. Nie spotkałem się ze słabą książką ich autorstwa.

--- Koniec cytatu ---

Piszą po prostu specyficzną prozę.

Dormio:

--- Cytat: ManganMan w Stycznia 07, 2013, 13:28:20 ---A ja natomiast przeczytałem "Gwiazdę Pandory - Ekspedycja" Petera Hamiltona.

--- Koniec cytatu ---
Ma kontynuację. "Inwazja" jest słabsza, ale rozwija wątki w dość nieoczekiwanym kierunku. Czekam teraz aż t.3 "Judasz Wyzwolony. Pościg" (t.4 czeka już na półce) przyjdzie mi pocztą.
Szczerze mówiąc nabrałem ochoty na Hamiltona po Pandorze, a w PL jest kilka tytułów wydane. W podobnych klimatach mogę polecić J.McDevitt i cykl Akademia.

Doom:

--- Cytuj ---PS. Wojna Vattów którą ktoś wspomniał fajna, ale raczej tradycyjna i ciut space operowa
--- Koniec cytatu ---
A wydawana była przez tradcyjnego killera serii wszelakich zwanego "ISA". A szkoda cholera bo to w sumie pierwsza seria Elizabeth Moon która mi się zaczeła podobać i aktywnie szukałem kontynuacji po przeczytaniu pierwszego tomu.

MGGG:

--- Cytat: Dormio w Stycznia 08, 2013, 10:03:17 ---Ma kontynuację. "Inwazja" jest słabsza, ale rozwija wątki w dość nieoczekiwanym kierunku. Czekam teraz aż t.3 "Judasz Wyzwolony. Pościg" (t.4 czeka już na półce) przyjdzie mi pocztą.
Szczerze mówiąc nabrałem ochoty na Hamiltona po Pandorze, a w PL jest kilka tytułów wydane. W podobnych klimatach mogę polecić J.McDevitt i cykl Akademia.

--- Koniec cytatu ---

Przeczytałem całość. I dalej w las, tym coraz gorzej. Ale trzeba przyznać, że zagajenie fajne.

Czytam obecnie cykl Schronienie Davida Webera (tego od Starfire). Koncze czwarty tom i jest podobnie jak u Hamiltona. Pomysł fajny, ale nie zasługuje na 6 tomów po 500 stron każdy.

[VIDE] Herezja:
Poszukuje książki, która opisuje przygody Grabarza. Kiedyś pojedyncze nowelki były drukowane w Science Fiction & Horror.
Może ktoś kojarzy autora i tytuł tych opowiadań?
Dodatkowo poszukuje jakichś lekkich książek do poczytania podobnych do "Planeta Śmierci" Harrego Harrisona. Może ktoś może coś ciekawego zaproponować?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej