Śmietnisko > Off Topic

Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...

<< < (50/71) > >>

Striker:
Jeśli chodzi o Diunę, to rzeczywiście pierwsza i dwie ostatnie części były bardzo fajne. W drugiej, trzeciej i czwartej Herbert poszedł troszkę za bardzo w rozważania filozoficzno-ekologiczne.

Miło się też czytało Ród Atrydów Briana Herberta. Dalsze części były już słabe ale pierwsza (szczególnie inwazja na Ix) była imho całkiem fajna

[VIDE] Herezja:
Bo w porównaniu do serii Stalowego Szczura, Planety śmierci czy też Przestrzeni Przestrzeni jest po prostu najzwyczajniej w świecie nudna. Myślę, że to główny powód dlaczego nikt o niej nie pisze.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Herezja w Listopada 30, 2012, 12:57:48 ---Bo w porównaniu do serii Stalowego Szczura, Planety śmierci czy też Przestrzeni Przestrzeni jest po prostu najzwyczajniej w świecie nudna. Myślę, że to główny powód dlaczego nikt o niej nie pisze.

--- Koniec cytatu ---
To akurat jest kwestią gustu, jak dla mnie Stalowy Szczr i reszta są zdeka prymitywne, ta trylogia urzekła mnie rozbudowanym światem i pomysłem na cywilizację jaszczurów.
Ale jak mówiłem, wszystko jest kwestią gustu  :)

Xarthias:

--- Cytat: ManganMan w Listopada 29, 2012, 23:32:40 ---Czytam w tej chwili "Nocny pociąg do Rigiel" Tima Zahna. Co sądzicie o jego trylogii "Conquerors"?

--- Koniec cytatu ---
"Nocny pociąg..." ma kontynuację (seria "Quadrail", 4 tomy, nie wyszły u nas). Całkiem fajne, choć z książki na książkę coraz słabsze.
"Conquerors" - jak na Zahna to dość słabe. Bardzo fajny pomysł, ale pisany chyba na kolanie i na szybko, potwornie niedopracowany. Moim zdaniem ofkors. Trzeciego tomu nie wydano u nas, bo pierwszy sprzedawał się słabo, a drugi tragicznie (coś czytałem, że poszło circa 10% nakładu). Tough luck. Doczytałem po angielsku tylko z żeby wiedzieć jak to się zakończy, bo za specjalnie pierwsze dwa tomy mnie nie wciągnęły.
Z takich "niedokończonych" serii są jeszcze "Giganci" Jamesa P. Hogana, wyszły trzy tomy, słabo się sprzedały, czwartego i piątego nikt nie zaryzykował tłumaczyć i wydawać. A szkoda, bo ta seria akurat mi się mocno podobała.

DrackUll:

--- Cytat: Casa Rankor w Stycznia 07, 2013, 13:13:38 ---Wlasnie skonczylem "Piknik na skraju drogi" :) po raz kolejny.

--- Koniec cytatu ---

Bracia Strugaccy to mistrzowie, przynajmniej dla mnie. Nie spotkałem się ze słabą książką ich autorstwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej