Śmietnisko > Off Topic
Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...
Doom:
--- Cytuj ---pewny jestem ze wiele osob by skorzystalo z sugestji...
--- Koniec cytatu ---
Albo słownie wdeptało by autora listy w ziemie za nie uwzględnienie tego czy tamteg, za wysokie miejsce czegoś za niskie innego czegoś :2funny:
Mi np proza Herberta mało się podobała, a od Mesjasza cały cykl zrobił się dla mnie mało strawny, tymczasem jak widać Herbert ma tu sporo fanów, takich przykładów pewnie więcej by sie znalazło.
Tak jak jest teraz jest zdrowiej i mniej flejmogennie ;)
Khobba:
--- Cytat: Doom w Luty 09, 2010, 13:38:47 ---
Mi np proza Herberta mało się podobała, a od Mesjasza cały cykl zrobił się dla mnie mało strawny,
--- Koniec cytatu ---
Czy tylko ja najpierw pomyślałem o Zbigniewie Herbercie i zacząłem się zastanawiać o jakim k&%& cyklu i jakim Mesjaszu jest mowa?
Xarthias:
--- Cytat: Khobba w Luty 09, 2010, 13:57:21 ---Czy tylko ja najpierw pomyślałem o Zbigniewie Herbercie i zacząłem się zastanawiać o jakim k&%& cyklu i jakim Mesjaszu jest mowa?
--- Koniec cytatu ---
Dopisz mnie :)
Diuna fajna, ale tylko pierwsza (no, może jeszcze Dune 2 na Amigę :P ). Im dalej w las, tym bardziej drętwo się robiło... Skończyłem chyba na 5 tomie.
Z fajnych książek ostatnio przypomniał mi się jeszcze czykl Drakia (lub Draka)S.M.Sterlinga - taka trochę alternatywna rzeczywistość. Pierwsza część to bodajże Szturm przez Gruzję...
Mooneye:
Ja ostatnio wróciłem do serii "Gateway" Pohl'a. Stare ale jare i jeśli ktoś nie czytał to gorąco polecam.
[CBIRR] Soobocz:
--- Cytat: Michal G w Luty 09, 2010, 10:34:48 ----> Saga "Sten" Alan Cole i Chris Bunch. Warsztat może nie najwyższych lotów, ale cała saga (chyba 7 albo 9 tomów) niesamowicie miodna. Kapitalne czytadło. Ciężko dostać.
--- Koniec cytatu ---
Podawałem wcześniej tą sagę :) Jest to 8 tomów. I fakt już chyba nie dostępna w Polsce
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej