Eve Online > Dyskusje ogólne

ISB banned

<< < (3/4) > >>

FITTIpalti:
Można by w zasadzie pomóc CCP wysyłając kopie locala z info iż część towarzystwa to isbox, oni chyba mają narzędzia żeby sprawdzić czy konkretne postacie wysyłają jednocześnie te same polecenia do serwera

Soulscream:

--- Cytat: WhiteCat w Listopad 25, 2014, 23:36:04 ---PLEXy zapewne polecą w dół czyli zmiana dobra.
Tylko ciekawi mnie jak CCP będzie to wykrywać, będą sprawdzać czas wydawania poleceń z tego samego IP?
30 prawie takich samych charów da się łatwo wyłuskać, ale ludzie smarcący anomki na 3 konta już zapewne nie będą się tak rzucać w oczy.

BTW, czy moje rozwiązanie też zostanie zbanowane?

--- Koniec cytatu ---

Dosyć proste, wykonujesz na wszystkich klientach te same polecenia i różnica reakcji między wydaniem polecenia a reakcją pewno wchodzi w gre. Z botem to jest instant. Przełączanie między klientami zabiera jednak troche czasu.

Neb:
To zaden problem dopisac linijke ktora to zrandomuje. Z tego co widzialem tluczenie ratow odbywa sie na zasadzie broadcastow i klikniecia targetu na wszystich kontach w ten broadcast. Przy 3-4 kontach wydaje mi sie, ze nadal bedzie to w miare bezpieczne.

Anthar:
Srednio.
Tak mozna sie bawic z randomem, nie raz bawilem sie z tym poza eve.
Musisz uwzglednic , zyczliwosc innych , oraz to ze CCP nie jest glupie.
Skoro grasz na swoich kontach , latwo obswerwujac taka flotke dojsc do wniosku jak to sie robi ;)

Neb:
Zawsze mozna skorzystac z niezablokowanych polsrodkow, typu AHK. Napisanie skryptu, ktory po wcisnieciu np. F1, bedzie targetowal cel z broadcastu i odpalal moduly to w sumie chwila zabawy. Nie bronie ISBoxera, ale tez daleki jestem od tego by jego zakazanie obwieszczac, jako triumf nad carebearami psujacymi rynek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej