Śmietnisko > Off Topic
Mam straszny ból dupy
sztosz:
Temat jest o bulu dupy, mnie boli dupa o to że mamy durne społeczeństwo :)
A tak bardziej na serio... napisz co wskurasz z prawnikiem, a ja przygotuję popcorn :)
A tak teraz zupełnie serio, zbanowali ci konto i nie możesz wyświetlać reklam google na swoje stronie/apce, czy zbanowali Ciebie jako reklamodawcę? Bo nie jest to jasne z twojej wypowiedzi... zakładam, że to pierwsze, wtedy google ma poniekąd rację. To twoi, zadaniem jest zabezpieczenie się przed tym, żeby w twojej apce/stronie kowalski nie napierdalał nonstop w reklamę, bo kto wie, czy mu za to nie płacisz. To Google jest de facto klientem a nie ty w tym przypadku, więc dlaczego oni mają się zabezpieczać, zamiast po prostu wypiąć się na Ciebie?
GlassCutter:
--- Cytat: sztosz w Październik 03, 2014, 19:09:30 ---Temat jest o bulu dupy, mnie boli dupa o to że mamy durne społeczeństwo :)
A tak bardziej na serio... napisz co wskurasz z prawnikiem, a ja przygotuję popcorn :)
A tak teraz zupełnie serio, zbanowali ci konto i nie możesz wyświetlać reklam google na swoje stronie/apce, czy zbanowali Ciebie jako reklamodawcę? Bo nie jest to jasne z twojej wypowiedzi... zakładam, że to pierwsze, wtedy google ma poniekąd rację. To twoi, zadaniem jest zabezpieczenie się przed tym, żeby w twojej apce/stronie kowalski nie napierdalał nonstop w reklamę, bo kto wie, czy mu za to nie płacisz. To Google jest de facto klientem a nie ty w tym przypadku, więc dlaczego oni mają się zabezpieczać, zamiast po prostu wypiąć się na Ciebie?
--- Koniec cytatu ---
Włącz musk, serio
Lt Rook:
--- Cytat: sztosz w Październik 03, 2014, 19:09:30 ---A tak teraz zupełnie serio, zbanowali ci konto i nie możesz wyświetlać reklam google na swoje stronie/apce, czy zbanowali Ciebie jako reklamodawcę? Bo nie jest to jasne z twojej wypowiedzi... zakładam, że to pierwsze, wtedy google ma poniekąd rację.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---To twoi, zadaniem jest zabezpieczenie się przed tym, żeby w twojej apce/stronie kowalski nie napierdalał nonstop w reklamę, bo kto wie, czy mu za to nie płacisz. To Google jest de facto klientem a nie ty w tym przypadku, więc dlaczego oni mają się zabezpieczać, zamiast po prostu wypiąć się na Ciebie?
--- Koniec cytatu ---
Klientem jest ten który zleca wyświetlenie reklamy, nie ja, ja tylko "udostępniam" powierzchnię reklamową.
Postaw reklamę przy drodze, zgarnij kasę od kogoś, za miesiąc z góry, że ta reklama tam będzie, po czym następnego dnia ktoś trzeci przychodzi w nocy i całą reklamę obrzuca balonami z farbą. Ty umywasz bo reklama nadal tam jest, a to że chuja widać to nie Twoja sprawa - tak się google zachowuje właśnie.
nie rozumiesz istoty problemu:
- ja sprzedaję powierzchnię reklamową (publisher),
- klientem jest reklamodawca (advertiser),
- Google to pośrednik (EVIL),
w tym wypadku, Google umożliwia wydymanie obu stron:
- reklamy idą w piach bo To Google bierze kasę za reklamę, nie ja, oni powinni dbać aby się wyświetlały u mnie, więc zabezpiecznie, przed łobuzami, o którym pisałem jest na miejscu,
- ja nie mogę wyświetlać reklam (udostępniać powierzchni reklamowej) bo mam zablokowane konto - proste,
Kto na tym zyskuje? Podwójnie Google, bo biorą do kieszeni kasę i reklamodawcy i moją, bo konto zablokowali.
sztosz:
Chwila, chwila, nie czytałeś regulaminu świadczenia usług jak się na niego zgadzałeś? Tyle w kwestii dymania przez google obu stron, zwłaszcza, że jest multum zadowolonych klientów z obu stron.
Klientem nie jest ten co zleca wyświetlenie reklamy, bo nie z nim masz umowę tylko z google. I to tobie Google płaci za to, żebyś m.in. pilnował, aby nikt tej reklamy z balonami z farbą nie obrzucił. To ty odpowiadasz za to, żeby reklama była czysta i widoczna. To nie jest tak, że ty tylko udostępniasz powierzchnię reklamową. Poza tym obrona przed click bombingiem nie jest wcale taka trudna. Trzeba się co prawda pobawić w zliczanie kliknięć w linki na stronie/apce. Jeżeli nie chcesz sam się w to bawić, to jest kilka firm które to robią, wystarczy śledzić na bieżąco statystyki i przeciwdziałać od razu. W prostych słowach, wylecicieć z widłami na pole i przegonić huliganów jak tylko z balonami pod reklamą się zjawią ;)
--- Cytuj ---Artificial impressions and clicks that are generated through automated means such as a bot or deceptive software, are prohibited. Automated traffic can be generated by a publisher, or can be received through purchased traffic. It’s important to review traffic sources before you decide to work with a traffic source. Also, be aware of programs that check links within your site, as they may click on ad links as well.
--- Koniec cytatu ---
PS.
--- Cytat: Lt Rook w Październik 03, 2014, 23:57:05 ---Kto na tym zyskuje? Podwójnie Google, bo biorą do kieszeni kasę i reklamodawcy i moją, bo konto zablokowali.
--- Koniec cytatu ---
Twojej kasy nie biorą przecież, po prostu nie dają Ci swojej. A twoja umowa z google nie ma się nijak do umowy advertisera z google. Łamiesz umowę, to nie dostajesz kasy. Jak mi, przykładowo, fachowiec nie naprawi tego co miał naprawić to też kasy nie dostanie.
Lt Rook:
--- Cytat: sztosz w Październik 04, 2014, 00:21:08 ---Chwila, chwila, nie czytałeś regulaminu świadczenia usług jak się na niego zgadzałeś? Tyle w kwestii dymania przez google obu stron, zwłaszcza, że jest multum zadowolonych klientów z obu stron.
--- Koniec cytatu ---
Czytałem, bardzo uważnie, dlatego sprawa jest u prawnika, gdybym ja zjebał (np. wystawił reklamę na rynki gdzie wiadomo że mogę taką konsekwencję ponieść i/lub sam klikał, albo płacił komuś) to bym się nie burzył, a tu jest ewidentnie działanie Google nie zgodnie z zasadami ich własnego regulaminu, uwierz mi nie ja to wymyśliłem tylko Pan z głową jak biblioteka.
--- Cytuj ---crap
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Twojej kasy nie biorą przecież, po prostu nie dają Ci swojej. A twoja umowa z google nie ma się nijak do umowy advertisera z google. Łamiesz umowę, to nie dostajesz kasy. Jak mi, przykładowo, fachowiec nie naprawi tego co miał naprawić to też kasy nie dostanie.
--- Koniec cytatu ---
Nadal nie rozumiesz, wg. Google ja generuję sam ten niepoprawny ruch, a co jeśli nie? Nie ja dostarczam reklamy do urzytkownika, Google to robi i robi to nie właściwie, w tym jest problem że ja nie dbam o prawidłowy generowany ruch, bo wpływu nie mam jaka reklama i kiedy się wyświetli w mojej apce.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej