Śmietnisko > Off Topic

Mam straszny ból dupy

(1/2) > >>

Lt Rook:
jak w temacie... trzymajcie się z dala od Google jeśli chodzi o Adwords, Adsense i Admob...

Zgudi:
Z tego tematu nic nie wynika. Rozwiń temat bo zdaje mi się masz/miałeś fatalne doświadczenia. Niektórzy sobie Adwords bardzo chwalą, co jest z tym nie tak?

Lt Rook:
Adwords się oberwało rykoszetem, chociaż CTR też mają tragiczne, bo sieć jest wręcz zalana gównianymi reklamami od nich i ludzie zwyczajnie nie mają ochoty niczego klikać.

Odnośnie pozostałych to polityka Google co do Adsense i Admob jest tragiczna.
Z własnego doświadczenia:
1) nie sposób uniknąć że ktoś będzie namiętnie napier*alał w Twoje reklamy,
2) w sieci jest masa "poradników" jak wyciąć konkurencję w danym segmencie rynku www/aplikacji mobilnych (jeśli używają reklam od Google do pasywnego dochodu), zwyczajnie radzą zastosować punkt 1, czyli napier*alać w reklamy konkurencji, aż te przestaną się wyświetlać na stronie czy w apce,
3) Google ma w dupie powyższe dwa punkty i jeśli "wystąpią anomalie" zawsze banuje całe konto "ad publisher", zamiast np. zbanować dany baner reklamowy albo jakiś mechanizm nie wyświetlania reklam jeban*mu Januszowi który tak napierdala.

Sprawa poszła do prawnika ale słabo to widzę :E me vs Evil.

sztosz:

--- Cytat: Lt Rook w Październik 03, 2014, 15:41:28 ---jak w temacie... trzymajcie się z dala od Google jeśli chodzi o Adwords, Adsense i Admob...

--- Koniec cytatu ---

Ja sie od kiedy tylko mogę z dala trzymam, ale ja w ogóle szerokim łukiem omijam reklamy. Żal mi dupę ściska, że społeczeństwo jest takie durne, że mu nie przeszkadz durna reklama gdzie tylko nie spojrzy :(

Lt Rook:
idź troluj gdzie indziej, bo nie o durnym społeczeństwie tu jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej