Eve Online > Dyskusje ogólne
Kanarki (tak, kolejny wątek o tym, że Eve umiera)
TTesla:
:'(:'(:'(:'(
--- Cytat: Anthar w Czerwiec 26, 2014, 12:06:12 ---
TTesla , chodzi o to , ze nie wszyscy chca mieszkac w w WH.
--- Koniec cytatu ---
Bo mają taką a nie inną mentalność, zupełnie jak hi secowy miś.
--- Cytuj ---Jednakze wh to nuda i obowiazek:
- farma sleepersow
- planet
( z czegos iski musza byc )
--- Koniec cytatu ---
Planet się nie tykam, sleepów nie pamiętam kiedy ostatni raz "farmiłem" chyba ze 3 razy jak byliśmy w dziurze z exiled ones. Farmie natomiast krzyżyki, o przepraszam, rentierów w null. Ich wypimpowane raciarki czasem wyrzucą jakąś frakcje (jak smutno to brzmi) albo opodatkuje goona, ściągając kasę z ess.
Chociaż w sumie jak tak zachwalasz NPC zero, to pewnie tam farmić nie trzeba, iski same wypadają do walleta spinując na stacji.
--- Cytuj ---- musisz tankowac posa, targac tony sprzetu itd
--- Koniec cytatu ---
No tak, bo w NPC zero statki i fity same materializują się w hangarze, tak jak iski na wallecie. Szkoda że w tym głupim męczącym wh nie materializuje się magiczne połączenie z systemem 3j od jita ;(
--- Cytuj ---Chodzi o sam styl gry.
--- Koniec cytatu ---
Raczej o mentalność.
--- Cytuj ---NPC Stacja zapewnia taki, komfort , ze sobie spokojnie siedzisz , nie martwisz sie logistyka , skladowaniem itd.
--- Koniec cytatu ---
Popatrz, to tak jak ja!
--- Cytuj ---Dzieciak chce sie z Toba pobawic , to mozesz isc , a nie pedzic bo zaraz Ci pos zdechnie, pos wychodzi z rfa , bedzie ekipa na robienie anomalek itd itd.
--- Koniec cytatu ---
Mam nadzieję to zweryfikować za kilka miesięcy :)
--- Cytuj ---W tym momencie assety ktore mam w stain zapelnilyby kilka (nascie) posow z hangarmi .......
--- Koniec cytatu ---
Czyli problemem jest brak miejsca w posowych hangarach, albo zbyt duży metraż sześcienny assetów - w sumie kto to widział żeby książka zajmowała jeden metr sześcienny! Skandal, lepiej zaproponować ccp zmianę na oficjalnym forum!
--- Cytuj ---Dlugo nie siedzialem w dziurze, ale wlasnie mi przypomniales dlaczego po tygodniu mi sie juz tam bardzo nie podobalo.
Dzieki :D
--- Koniec cytatu ---
Bardzo długo żyłem w NPC zerozero i właśnie sobie przypomniałem jak fajnie się tam strzela ale chujowo na stałe mieszka.
Dzięki Turbo, nie ma sprawy Tesla.
Okropniak:
--- Cytat: azell w Czerwiec 26, 2014, 13:16:01 ---
Ktoś napisał o zamieszkaniu w c2 i to jest najrozsądniejsze co można zrobić jeżeli szukasz contentu a nei chcesz być tym złym.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie dlatego siedzimy teraz w WH... jak ktoś wyżej napisał nie jest to łatwe życie ale daje możliwość łobuzowania w null, i nie, nie jest to li tylko łapanie raciarzy - choć i tych często się łapie i trzyma długie minuty w punkcie mając nadzieję że ich wołanie wyspawnuje jakąś bitkę.
Jak dla mnie jedyną opcją naprawy bez wywracania wszystkiego do góry nogami byłyby nowe tereny - na tyle odległe od siebie by i cyno było upierdliwą sprawą.
Argument że i teraz jest masę pustych przestrzeni jest do bani- spróbujcie się gdzieś osiedlić nie zawierając od razu pierdyliona układów...
Zresztą - nie tylko cyno ale też idea niezniszczalnych stacji robi z tej gry to co widać...
[BWTF] Xapitan Bomba:
--- Cytat: Okropniak w Czerwiec 26, 2014, 13:25:51 ---
Argument że i teraz jest masę pustych przestrzeni jest do bani- spróbujcie się gdzieś osiedlić nie zawierając od razu pierdyliona układów...
--- Koniec cytatu ---
Wyjebać gejty, zrobić jeden wielki spaceblob, będziemy mieszkać na zanchorowanych strukturach między safespotami. Do jita będziesz po prostu leciał 8000au przez godzine, chyba że sobie zbudujesz prywatny gate i jazda!!1
[VIDE] Herezja:
Każdy piszę o ograniczeniu roli cyn. Choćby przez korekty masy jaką one mogą przenosić.
1.
Czy nie można po prostu wydłużyć czasu skoku pomiędzy systemami przez bramy zależnie od masy statku?
2.
Podobnie przy używaniu bridga z tytana. Owocem tego byłoby szybkie przewalenie floty cepów ale już flota bs-ów przy przeskoku by miała delay na odpalenie modułów i broni np kilka minut.
3.
Zmniejszyć dopuszczalną odległość jaką mogą przeskoczyć statki przez cyno. Czyli np lotnisko nie przeskoczy już z Punkt A do Punktu B (mając lev 5 skili) ale np zatrzyma się na połowie danej odległości. Dotychczasowa mapa systemów skokowych radykalnie by się zmieniła. Wystarczy, że Devsi by tego nie ogłosili to sporo statków bazujących na pracy cyn utknęłoby w konstelacjach, z których nie było by gdzie skoczyć lub tylko do np kilku sąsiednich a między regionami nie wspominając.
TTesla:
--- Cytat: [-BWC-] Xapitan Bomba w Czerwiec 26, 2014, 13:31:16 ---Wyjebać gejty, zrobić jeden wielki spaceblob, będziemy mieszkać na zanchorowanych strukturach między safespotami. Do jita będziesz po prostu leciał 8000au przez godzine, chyba że sobie zbudujesz prywatny gate i jazda!!1
--- Koniec cytatu ---
Ale z localem?! Żeby nie skanować jak debil tylko od razu wiedzieć czy mogę liczyć na bitkę
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej