Śmietnisko > Off Topic
Ciekawa "zabawka" z polskiej zbrojeniówki
[VIDE] Herezja:
Dux fakt to jest makieta mobilna i fakt wygląda nieźle. Ciekawie go opisałeś jako "samochód dla żony" ];)
Wiadomość dopiero teraz wyszperałem więc się nią podzieliłem z Wami, mogłeś zapostować wcześniej o tym jak się tylko dowiedziałeś ];)
Zwami:
Sprawa jest dość dyskusyjna, bowiem już od dawna wszyscy odeszli od tzw. lekkich czołgów, których miejsce na polu bitwy zastąpiły różnego rodzaju transportery opancerzone + helikoptery szturmowe, a kolejne projekty IV generacji skupiają się dalej na ciężkich czołgach z jeszcze większym kalibrem i opancerzeniem niż obecna III generacja.
Dla mnie, to bardziej chwyt marketingowy i promowanie marki niż jakaś tam rewolucja w arsenale na najbliższe lata tak, czy siak niech "łapią" kontrakty i rosną w siłę, bo konkurencja jest duża.
Goomich:
Wąskie gąsienice. :(
Doom:
Tak konkretnie to ht'ki nie szwendają się po polach walki od WWII. Zostały wyparte przez MBT, które są połaczeniem cech ht i mediumów w wiekszości cech dodatnich, a to że obecne mbt to potwory przy których różne KT i IS'y wydają się sprzetem lekkim to inna kwestia
Dux:
--- Cytat: Zwami w Maj 02, 2014, 11:05:08 --- Sprawa jest dość dyskusyjna, bowiem już od dawna wszyscy odeszli od tzw. lekkich czołgów, których miejsce na polu bitwy zastąpiły różnego rodzaju transportery opancerzone + helikoptery szturmowe, a kolejne projekty IV generacji skupiają się dalej na ciężkich czołgach z jeszcze większym kalibrem i opancerzeniem niż obecna III generacja.
--- Koniec cytatu ---
No tu wydaje się, że przekaz odnośnie tego, co to ma być jest dość niekonsekwentny. Z jednej strony jest mowa, że ma to być tylko wóz wsparcia piechoty, a z drugiej że to będzie po prostu kolejny czołg. Nie jestem specem w tym zakresie, ale wydaje mi się, że jedno i drugie to nie to samo. Szczególnie pod kątem opancerzenia i uzbrojenia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej