Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

C0VEN vs. NCDOT/PL oraz Goonswarm

<< < (12/134) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Tylio w Kwiecień 27, 2014, 00:05:57 ---Blob to by był jakby tu całe N3 przyleciało ;) Myślę, że mieszkańcy Eso powinni spokojnie dać radę wystawić flotę subcapsów podobną ilościowo do naszej. Nie przeceniajcie naszych liczb. NC. ma tylko 2,5k charów. Najsilniejsi sovholderzy w Eso - C0ven i Southern Federation mają po około 1100 charów. Myślę, że inne sojusze z Eso też by po kilku pilotów dorzuciły. Rozumiem niechęć do walki bez cynojammera, ale pod działającym cynojammerem bitwy powinny być dość wyrównane. Na większość timerów nie mamy CTA tylko floty zbierane w 15 minut co znacznie uszczupla nasze liczby. Jeżeli w takiej wojnie nie chcecie się aktywnie bronić to w jakiej? W inwazji rentierów?

--- Koniec cytatu ---

http://www.poczytaj.pl/247049?sesja=43936339823 polecam :)

W książce zaprezentowano rzetelny przegląd literatury przedmiotu związanej z efektem dezinformacji, konstruktem Ja, regulacyjną rolą Ja, samooceną, dysonansem poznawczym, czy też zniekształceniami pamięciowymi związanymi z mechanizmami autoregulacyjnymi. Zaprezentowano również wyniki aż siedmiu badań o charakterze eksperymentalnym oraz ich metaanalizę. Trzy pierwsze eksperymenty związane są z wpływem negatywnej, zagrażającej samoocenie, informacji na podatność na dezinformację. Ich wyniki okazały się niespójne, jednak w metaanalizie wskazujące na to, że wskutek zagrożenia Ja osoby badane mogą być bardziej podatne na dezinformację.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wczorajsza bitka https://www.youtube.com/watch?v=RsywLsZP61c
Dzisiaj w nocy znowu orka sova, wiadomo jak to w sobotni wieczor :> Zaraz sie zabieramy do pompowania na kacu.

Soulscream:

--- Cytat: Tylio w Kwiecień 27, 2014, 00:05:57 ---Blob to by był jakby tu całe N3 przyleciało ;) Myślę, że mieszkańcy Eso powinni spokojnie dać radę wystawić flotę subcapsów podobną ilościowo do naszej. Nie przeceniajcie naszych liczb. NC. ma tylko 2,5k charów. Najsilniejsi sovholderzy w Eso - C0ven i Southern Federation mają po około 1100 charów. Myślę, że inne sojusze z Eso też by po kilku pilotów dorzuciły. Rozumiem niechęć do walki bez cynojammera, ale pod działającym cynojammerem bitwy powinny być dość wyrównane. Na większość timerów nie mamy CTA tylko floty zbierane w 15 minut co znacznie uszczupla nasze liczby. Jeżeli w takiej wojnie nie chcecie się aktywnie bronić to w jakiej? W inwazji rentierów?

--- Koniec cytatu ---

Numery w sojuszach nie mają odniesienia do realiów, ale co tam linkuj sobie dotlana :D.

Maciek:

--- Cytat: Tylio w Kwiecień 27, 2014, 02:19:21 ---W obecnym systemie to się nigdy nie stanie ;/ Wszystkie floty ponad 15-20 osób zmieniają się w grupę f1 pusherów z kilkoma osobami funkcyjnymi.

--- Koniec cytatu ---

Lol serio tak myslisz ? Wlasnie dlatego nigdy do takiego sojuszu jak NC nie dolacze, bo nie lataja niczym co wymaga wiecej niz f1 i pozniej ludzia sie wydaje ze nic innego nie istnieje.
Ostatnia bitka z wami pod cynojammerem pokazala wlasnie jak wazne jest doswiadczenie w pvp w doktrynie ktora wystawilismy przeciw wam, i przegralismy glownie przez brak ogarniecia czesci pilotow, nawet nie przez to ze bylo was duzo wiecej pod koniec. Mam nadzieje ze sporo bedziemy tym latac i ludzie nabiora doswiadczenia, bo mozna naprawde cuda taka doktryna robic szczegolnie przeciw wszelakim opartym na F1.

Tylio:

--- Cytat: Soulscream w Kwiecień 27, 2014, 09:52:17 ---Numery w sojuszach nie mają odniesienia do realiów, ale co tam linkuj sobie dotlana :D.

--- Koniec cytatu ---
Dają pogląd na to co teoretycznie powinien móc wystawić dany sojusz. Jeśli jakiś sojusz ma problemy z partycypacją to niech nie narzeka na bloby, a na własnych memberów. Nie mam tu na myśli c0venu. Jakby inne sojusze z Eso (nie licząc rentierskich) wystawiały floty na podobnym poziomie co c0ven to zjednoczeni obrońcy mieliby większe floty subcapsów niż my.

--- Cytat: Maciek w Kwiecień 27, 2014, 11:30:23 ---Lol serio tak myslisz ? Wlasnie dlatego nigdy do takiego sojuszu jak NC nie dolacze, bo nie lataja niczym co wymaga wiecej niz f1 i pozniej ludzia sie wydaje ze nic innego nie istnieje.
Ostatnia bitka z wami pod cynojammerem pokazala wlasnie jak wazne jest doswiadczenie w pvp w doktrynie ktora wystawilismy przeciw wam, i przegralismy glownie przez brak ogarniecia czesci pilotow, nawet nie przez to ze bylo was duzo wiecej pod koniec. Mam nadzieje ze sporo bedziemy tym latac i ludzie nabiora doswiadczenia, bo mozna naprawde cuda taka doktryna robic szczegolnie przeciw wszelakim opartym na F1.

--- Koniec cytatu ---
Przecież Wasza doktryna to też klasyczne F1 ;D

Maciek:

--- Cytat: Tylio w Kwiecień 27, 2014, 12:38:21 ---
Przecież Wasza doktryna to też klasyczne F1 ;D

--- Koniec cytatu ---

Doskonaly dowod na to ze mialem racje lol. Latajac we flotach F1 nawet nie masz pojecia co robi przeciwnik i dlaczego. Myslisz ze wygrywasz bo fajniej wciskasz F1 i droga flota robi to samo tylko gorzej. Ewentualnie nie trafili w resista/zasieg etc. I na tym sie konczy wiedza nt pvp.

Wlasnie dlatego doktryny F1 sa takie efektywne w wiekszosci aliansow, bo przecietnego kolesia interesuje tylko zeby bez wiekszego wysilku nabic kili na kb. Sprytni i madrzy ludzie w NC postanowili to wykorzystac i zamiast starac sie nauczyc czegos nowego pilotow i oczekiwac od nich wiedzy/ogarniecia, dostosowali doktryny i proces rekrutacji wlasnie do takich graczy(duzo sp, troche blinga na fitach i F1).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej