Eve Online > Patche i dodatki
Kronos - letni dodatek 2014
Anthar:
--- Cytat: Theronth w Maj 21, 2014, 10:21:16 ---Śmierć Cyno Online.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam sie z tym.
Tylko to jednoczenie oznacza koniec wielkiego big blue blooba.
Czyli Cale CFC N3PL mowi NIE ;)
GlassCutter:
--- Cytat: Anthar w Maj 21, 2014, 10:08:49 ---Wlasnie jest kestia co wieziesz i kim jestes.
Rentierzy, producenci odczuja to najmniej.
Najbardziej male grupy pvp chcace ubic wszystko co lata na okolo - szczegolnie te poczatkujace.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie miałem się za zaawansowaną jednostkę pvp, w porywach latałem w 20 osób. Czy jf był czy go nie było każdy z nas zawsze miał kilkanaście statków. Głównie woziło się ręcznie, bo nikt nie wymagał od pilota jf'a że będzie zapierdzielał dla całej reszty.. Chciał i miał czas to leciał.
--- Cytat: Anthar w Maj 21, 2014, 10:08:49 ---Zalozmy ze transport z jita kosztuje 100mln.
Targamy w jfie 25 T1 crusow wartych 250mln
Do tego fit do nich -> kolejne 300miln.
Czyli przewiezienie 550mln assetow pvp kosztuje cie obecnie ok 100mln , w jedna strone.
Po zmianie bedzie kosztowac Cie 150mln.
Zakladajac ze masz floty 20 osobwe, potrzebujesz zapas tych crusow.
Robisz 10 kursow.
Przewiozles 250 Crusow z fitem , obecnie na transport wydasz 2b , po zmianie 3b. ( latasz w dwie strony )
Crusy najmniej waza :)
--- Koniec cytatu ---
Olaboga straszne, muszę zapłacić więcej za wygodę że ktoś za mnie przywiezie wszystko. Wiesz jak by to wyglądało u Zabijaków? "Chceta? Lećta. Jeden transport mogę zrobić, reszta jak będzie mi się chciało lecieć raz jeszcze w przyszłości. A jak nie będziecie mieć statków to nie lecicie" Proste? :)
--- Cytat: Anthar w Maj 21, 2014, 10:08:49 ---Powiedzmy ze potrzebujesz przewiec sobie z 2-3 staging posy , paliwo , modulki i stront do tego.
Bloby odczuja , a raczej ich rentierzy , gozej bedzie z malymi - gdzie kazde 100mln iskow sie liczy.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli liczy się dla Ciebie każde 100mln to może warto jednak nie stawiać tego posa i zamieszkać w npc 0.0 na stacji i skupić się na pvp w gangach fregat i cruserów?
Anthar:
Wiesz akurat mi 100mln roznicy nie robie, jestem niestety wciaz na etapie 1b to duzo.
Po prostu szlag mnie trafia, ze ccp wprowadza takie zmiany zamiast zajac sie czyms istotnym.
Jabolex:
--- Cytat: GlassCutter w Maj 21, 2014, 09:46:23 ---Wieziesz RAZ.
Magiczne sowo: WH czyli tak jak Glass sobie woził 90% rzeczy od zawsze ;)
To zoptymalizujecie sobie produkcje i logistykę tak by się opłacało, najwyżej JF zostanie do przewożenia krytycznych transportów. No bo kto ma osiągnąć ten cel jak nie korporacja o zacięciu biznesowym. Nie jesteście tępymi pvp'erami machającymi maczugami na lewo i prawo tylko światłymi ludźmi biznesu :P
--- Koniec cytatu ---
Mnie osobiście ta zmiana ani ziębi ani grzeje...
POSów nie wozi się RAZ, no chyba że Twoje zawsze były zestrzeliwane.
Co do WH to Ameryki nie odkryłeś.
Jeszcze raz napiszę mnie ta zmiana powiewa.
GlassCutter:
--- Cytat: Anthar w Maj 21, 2014, 11:18:01 ---Wiesz akurat mi 100mln roznicy nie robie, jestem niestety wciaz na etapie 1b to duzo.
Po prostu szlag mnie trafia, ze ccp wprowadza takie zmiany zamiast zajac sie czyms istotnym.
--- Koniec cytatu ---
Uwalenie jump shipów JEST istotną zmianą ;) Popatrzysz na mapkę którą wstawił Jabolex z tej strony: Z Jita do Paragon Soul jest SZEŚĆ skoków. Małe to EvE, prawda?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej