Eve Online > Patche i dodatki
Kronos - letni dodatek 2014
GlassCutter:
--- Cytat: Larving w Maj 18, 2014, 11:44:18 ---No tak, bo przecież jfem można sobie skakać na cyna w high sec (...).
--- Koniec cytatu ---
Z jita w dowolne miejsce w EvE bez jednego skoku przez bramę, w czym Ty problem widzisz. A wwożenie technetium do jita Ci nie grozi, od tego są tacy co potrafią w tą grę grać :P
--- Cytat: Larving w Maj 18, 2014, 11:44:18 ---(...) a poza tym takie coś jak gankowanie frachtów w high w ogóle nie istnieje.
--- Koniec cytatu ---
A poza tym stop being bad. Lataj na autopilocie bez scouta dalej, kto Ci broni. Nie będę Cie uczył grać w EvE.
Anthar:
Fakt , ze dodatek jest do dupy przez to.
O ile zmiany w paliwie dla capsli to jedna rzecz , to uwalenie JFow przez zwiekszenie kosztow paliwa oraz ograniczenie cargo zaszkodza malym grupom, ktore chca sie tworza wiekszosc contentu w tej grze.
SokoleOko:
Zmiana we frachtach/JF-ach jest kretyńska. Od dawna mówiłem, że jakby dodali do nich rigi, byłoby ciekawiej, bo wreszcie można było mieć wybór:
1. Więcej cargo
2. Być szybszym (tu raczej chodzi o align)
3. Mieć więcej tanka ("każdy HP się liczy")
Fozzie tłumaczył, że obawiali się podwojenia pojemności JF-ów. No to kurde, wykorzystać fakt, że rigi do cargo maja 150 punktów kalibracji a reszta (z tych, które mają sens na frachtach) ma 75. Dajemy 225 punktów i proszę bardzo - na JF wchodzi jeden rig do cargo i jeden LFNJ, ale nie wchodzą już 2x cargo Dokładnie tak sfitowałbym swojego Nomada.
Ale nie, CCP mówi mi, żebym zapłacił ekstra 1B żeby mieć prawie to samo co przed patchem. No sorry, wywalam do kosza plan, żeby kupić Nomada (miałem, sprzedałem, chciałem do niego wrócić).
[BWTF] Old Piosall:
Zapomniales dodac ze zwijanie sie do warpa bedzie trwalo dluzej i zeby wrocic do poprzedniego musisz zrezygnowac z rigow do cargo.
Najbardziej sa pokrzywdzeni piloci Caldari, Rea juz zaczyna byc nieoplacalnym JF-em ze wzgledu na duze spalanie i najwyzsza cene paliwa, a po pachu, nie dosc ze palic bedzie jak smok, cale 1.9% cargo bedzie wiecej to jak dobrze pamietam zwijac sie bedzie jak slonica...
Gangi talosow przestana bampowac :P bo zanim sie zwinie do warpa zdaza zdropic i zabic.
Szkoda liczylem ze mniej znaczace upgrady lvl 5 do sova bezie mozna przewozic JF-em
Maximek:
--- Cytat: Anthar w Maj 19, 2014, 09:01:41 ---... to uwalenie JFow przez zwiekszenie kosztow paliwa oraz ograniczenie cargo zaszkodza malym grupom, ktore chca sie tworza wiekszosc contentu w tej grze.
--- Koniec cytatu ---
Bzdura. Małe grupy, którym coś się jeszcze chce, wsiądą w skanerki, znajdą przelot przez wh, zorganizują przelot z obstawą i skautami. Zmiany w transportowcach i zwiększenie ilości dziurek do low potwierdzają tylko ten tok myślenia. Od patcha za pomocą DST będzie można przewieść każdego subcapsa (62.5k fleet hangaru to całkiem sporo), dodatkowo MMJD, wolne low sloty.
--- Cytat: SokoleOko w Maj 19, 2014, 09:05:56 ---Zmiana we frachtach/JF-ach jest kretyńska. Od dawna mówiłem, że jakby dodali do nich rigi, byłoby ciekawiej, bo wreszcie można było mieć wybór:
1. Więcej cargo
2. Być szybszym (tu raczej chodzi o align)
3. Mieć więcej tanka ("każdy HP się liczy")
Fozzie tłumaczył, że obawiali się podwojenia pojemności JF-ów. No to kurde, wykorzystać fakt, że rigi do cargo maja 150 punktów kalibracji a reszta (z tych, które mają sens na frachtach) ma 75. Dajemy 225 punktów i proszę bardzo - na JF wchodzi jeden rig do cargo i jeden LFNJ, ale nie wchodzą już 2x cargo Dokładnie tak sfitowałbym swojego Nomada.
Ale nie, CCP mówi mi, żebym zapłacił ekstra 1B żeby mieć prawie to samo co przed patchem. No sorry, wywalam do kosza plan, żeby kupić Nomada (miałem, sprzedałem, chciałem do niego wrócić).
--- Koniec cytatu ---
Od kiedy stałeś się takim pieszczotliwym misiem, dla którego musi być wszystko łatwe, miłe i przyjemnie?
Moim zdaniem zmiana bardzo dobra. JFy są obecnie zbyt bezpieczne, zaburzają balans risk/reward/price i promują indywidualizm. Lepiej dogadać się z 2 kumplami z corpa i podzielić koszta. Jeśli wozi się pełny hangar to i tak będzie się to kalkulować, chyba że jest to złom t1, który można bez większego problemu wyprodukować w null secu.
Podsumowując:
Zmiany zmniejszą opłacalność organizowania transportów JFami, na rzecz klasycznej logistyki, wymagającej zaangażowania większej ilości osób, generującej potencjalne cele na trasach przelotu z wh włącznie. Jednocześnie wzrośnie rola kopaczy i producentów na rynkach lokalnych. Komu będzie się to opłacać latać JFami nadal będzie to robił, tylko zyski spadną i szansa na wtopę większa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej