Śmietnisko > Off Topic

SPACE - kosmos, future, astronomia i pochodne....

<< < (40/87) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: Ulf Nitjsefni w Czerwca 30, 2015, 21:30:49 ---wiadomosci.onet.pl

--- Koniec cytatu ---
Czy coś trzeba dodawać :P

Co do białych plam na Ceres:

Wygląda że coś tam po prostu dupło zrywając wierzchnią warstwę skał, te głębiej odbijają znacznie lepiej światło stąd to przepalenie na zdjęciach. Póki co nie ma jednak oficjalnego info na ten temat, a przynajmniej na żadne jeszcze nie trafiłem.

Dormio:
Sądzę, że nie tylko nas zjada ciekawość  8) ;)

Pol Kent:

--- Cytat: GlassCutter w Czerwca 30, 2015, 23:55:11 ---Czy coś trzeba dodawać :P

Co do białych plam na Ceres:

Wygląda że coś tam po prostu dupło zrywając wierzchnią warstwę skał, te głębiej odbijają znacznie lepiej światło stąd to przepalenie na zdjęciach. Póki co nie ma jednak oficjalnego info na ten temat, a przynajmniej na żadne jeszcze nie trafiłem.

--- Koniec cytatu ---

Znawcą nie jestem ale walnij kamieniem na środku podwórka czy pola w ziemię, walnij DUŻYM kamieniem. Ziemia czarna/szara/brązowa pozostanie taką samą czarną/szarą/brązową ziemią chyba, ze masz pod spodem lód, diametralnie inną skałą - diabelnie jasną - albo...coś metalowego...  >:D

Goomich:

--- Cytat: Pol Kent w Lipca 01, 2015, 19:49:08 ---Znawcą nie jestem ale walnij kamieniem na środku podwórka czy pola w ziemię, walnij DUŻYM kamieniem. Ziemia czarna/szara/brązowa pozostanie taką samą czarną/szarą/brązową ziemią chyba, ze masz pod spodem lód, diametralnie inną skałą - diabelnie jasną - albo...coś metalowego...  >:D

--- Koniec cytatu ---

GlassCutter:
Wszystko odbija jaką część światła, gdyby było inaczej to byśmy tego nie widzieli. Na poziom odbijania światła wpływa nie tylko właściwość chemiczna ale także struktura fizyczna - chropowaty materiał będzie odbijał słabiej.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Albedo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej