Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[NONS] NonsoPedia Rekrutacja - Dyskusja

<< < (5/11) > >>

SokoleOko:
Żeby nie było, nie dałem Ci minusa, ale jak widzę, nie musiałem.

Jabolex:

--- Cytat: SokoleOko w Luty 18, 2014, 12:45:08 ---Żeby nie było, nie dałem Ci minusa, ale jak widzę, nie musiałem.

--- Koniec cytatu ---

Zdarza się.
I tak chciałem pogratulować "minusowywaczom" empatii w stosunku do rodzin osób które zginęły na służbie....

Xeovar:

--- Cytat: Jabolex w Luty 18, 2014, 17:05:11 ---Zdarza się.
I tak chciałem pogratulować "minusowywaczom" empatii w stosunku do rodzin osób które zginęły na służbie....

--- Koniec cytatu ---

Tak, faktycznie tym rodzinom "pomoże" kwestionowanie tego jak mądry wybór podjął ich nieżyjący członek, który poczuwał się to odpowiedzialności ciut większej niż bezpośrednia rodzina i któremu nieobce było pojęcie służby społeczeństwu....  :-[ zamiast na przykład PODZIĘKOWAĆ że ktoś tę odpowiedzialność wziął na siebie... i zapłacił za to najwyższą cenę....

Jabolex:

--- Cytat: Xeovar w Luty 19, 2014, 10:52:15 ---Tak, faktycznie tym rodzinom "pomoże" kwestionowanie tego jak mądry wybór podjął ich nieżyjący członek, który poczuwał się to odpowiedzialności ciut większej niż bezpośrednia rodzina i któremu nieobce było pojęcie służby społeczeństwu....  :-[ zamiast na przykład PODZIĘKOWAĆ że ktoś tę odpowiedzialność wziął na siebie... i zapłacił za to najwyższą cenę....

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście masz rację.
A Lech K. zginął za Ojczyznę.

Soulscream:

--- Cytat: Xeovar w Luty 19, 2014, 10:52:15 ---Tak, faktycznie tym rodzinom "pomoże" kwestionowanie tego jak mądry wybór podjął ich nieżyjący członek, który poczuwał się to odpowiedzialności ciut większej niż bezpośrednia rodzina i któremu nieobce było pojęcie służby społeczeństwu....  :-[ zamiast na przykład PODZIĘKOWAĆ że ktoś tę odpowiedzialność wziął na siebie... i zapłacił za to najwyższą cenę....

--- Koniec cytatu ---

Za dużo ideologii dorabiasz. To że to był wybór kolesia pracować jako strażak to ok, ale ze stratą najbliższego najtrudniej pogodzić się rodzinie i nie ważne jak to umotywujesz z punktu widzenia społeczności. Często wybór jest prosty bo się kalkuluje co miesiąc na koncie bankowym, czasem jest to po prostu powołanie. Śmierć to śmierć i nie ważne jaka przyczyna. Szkoda człowieka jest zawsze.

W Polsce nie ma takiego szacunku do zawodów mundurowych jak w stanach, gdzie ludzie mają szacunek do straży, wojska i policji tak swoją drogą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej