Eve Online > Wsparcie techniczne

Win 8.1 i nie działająca Evka

<< < (6/15) > >>

Doom:

--- Cytuj ---Jak sam wiesz, dioda zasilania (ta zielona) ci mówi czy uśpiłeś maszynę czy zupełnie ją wyłączyłeś 
--- Koniec cytatu ---
Kiedyś tak było może, teraz czesto uśpiony komp /lap po chwili nawet wyłącza diody, ewentualnie poza tą która informuje że bateria zasysa waty na zapas
W dodatku zamkniecie 8 jest z tego co widziałem dość zabawne i nieintuicyjne

--- Cytuj ---Parę osób, które chcą bezpiecznie odłączyć swój sprzęt od zasilania (oszczędzanie energii)?
--- Koniec cytatu ---
Ale wiesz o tym ze laptopy mają baterie? I że albo laptop jest oszczędny, albo żłopie jak smok i w obu wypadkach te pare sekund Cię nie zbawi a tylko jak debil sie nakrecasz na pseudoekologiczną postawę?

sztosz:

--- Cytat: ManganMan w Grudzień 27, 2013, 16:56:13 ---b) ja i tak wolę Ubuntu (a z powyższej przyczyny nie da rady go wgrać).

--- Koniec cytatu ---

Jezus, Maria, Józef i wszyscy święci! A próbowałeś chociaż go wgrać? A próbowałeś chociaż poszukać czy na pewno się nie da?

http://www.everydaylinuxuser.com/2013/09/install-ubuntu-linux-alongside-windows.html

Co prawda nie próbowałem z Ubuntu, ale Mint mi jakoś działa razem z 8.1

Trefnis:
ja piernicze czego wy ludzie nie rozumiecie
wgranie linuxa obok windowsa nigdy nie bylo problemem

problemem jest blokada w biosie uefi na wgrywanie systemu bez podpisu sygnowanego przez microsoft.....
jest to bardzo wredne zagranie ale czasem nic na to nie poradzisz, w jednych maszynach da sie to wylaczyc
w innych nie da i nie ma takiej opcji w biosie w ogole

wymiana dyskow nic nie pomoze

Doom:
W takim razie wracamy do opcji "zwróć ten złom / zażądaj wymiany na taki który nie ma tego gówna" TAK nawet jest to prezent od rodziny

Lt Rook:

--- Cytat: Trefnis w Grudzień 30, 2013, 09:31:41 ---problemem jest blokada w biosie uefi na wgrywanie systemu bez podpisu sygnowanego przez microsoft.....
jest to bardzo wredne zagranie ale czasem nic na to nie poradzisz, w jednych maszynach da sie to wylaczyc
w innych nie da i nie ma takiej opcji w biosie w ogole
wymiana dyskow nic nie pomoze

--- Koniec cytatu ---

bullshit

http://www.engadget.com/2013/02/11/linux-foundation-secure-boot/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej