Eve Online > Dyskusje ogólne
EVE Ciekawostki
Goomich:
--- Cytat: Danath Riddick w Listopad 28, 2013, 22:16:39 ---Niekiedy mimo zaawansowanej technologii najprostsze rozwiązanie jest najlepsze. Jak był wyścig o kosmos między USA A ZSRR to Amerykance zrobili długopis za grube miliony który umożliwiał pisanie bez grawitacji ( normalny długopis nie bedzie pisał bez udziału grawitacji) a ruscy wykorzystywali do tego zwykły ołówek.
--- Koniec cytatu ---
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=fact-or-fiction-nasa-spen
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Mona X w Listopad 29, 2013, 02:12:48 ---http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=fact-or-fiction-nasa-spen
--- Koniec cytatu ---
Podobnie jest z pisaniem w niskich temperaturach. Długopisem nic nie napiszesz a ołówkiem bez problemu.
Czyli wniosek nasuwa się jeden. Nie zawsze to co nowe zaraz wyprze z życia stare.
[BU FU] Karas:
--- Cytat: Herezja w Listopad 29, 2013, 08:22:59 ---Podobnie jest z pisaniem w niskich temperaturach. Długopisem nic nie napiszesz a ołówkiem bez problemu.
Czyli wniosek nasuwa się jeden. Nie zawsze to co nowe zaraz wyprze z życia stare.
--- Koniec cytatu ---
wydaje mi sie, ze jednak nie przeczytales tego artykulu: ]
SokoleOko:
Nie, on po prostu pisze swoje herezje i fakty mu nie przeszkadzają :D
Proxima Alland:
--- Cytat: Mona X w Listopad 28, 2013, 15:30:08 ---To tylko odniesienie do takiego starego serialu, pt. Star Trek.
--- Koniec cytatu ---
Space, the final frontier? - To, to znam jak mantrę ;p Moja ulubiona część, z Jean Luc Picard'em. (pomijając części, gdzie był Spock, oczywiście).
Co do tej cieczy, to mi się ten pomysł tak średnio podoba.
Tzn inaczej sobie to wyobrażam. Jednak widzę to w bardziej tradycyjny sposób. Z mostkiem kapitańskim i choć minimalną załogą. Kajutami, pokojem taktycznym itp.
Z resztą tak bardziej pasuje do opowiadań. ;p
Co do Star Treka, to oni też osiągali nadprzestrzenną i warpowali. Jednak nawet nimi nie zachwiało.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej