Eve Online > Market

Poker w EVEOnline - oferta stackingowa,

<< < (12/15) > >>

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: Zgudi w Grudzień 01, 2013, 12:04:13 ---Nosum Hseebnrido potrzebuję do wtorku 10k zł. Oddam Ci z nawiązką, muszę się odkuć i odwrócić złą passę...

--- Koniec cytatu ---
Jak bym miał takie pieniądze to bym inaczej sobie życie ułożył!

edit: Zastanawiam się odnośnie tego całego projektu, dlaczego nie rozegraliście partyjki między sobą. Przecież wszyscy byliście gotowi zaryzykować żeby coś zyskać, tylko że jak by nie wyszło to wszystko powędrowało by do jakiegoś typa, którego nikt nie zna. Gdybyście rozegrali to między sobą, za wpisowe 100kk, ktoś na pewno skończył by grę zadowolony i dla innych pociecha byłaby że 'swój' :P .

SokoleOko:

--- Cytat: Nosum Hseebnrido w Grudzień 01, 2013, 15:19:37 ---Zastanawiam się odnośnie tego całego projektu, dlaczego nie rozegraliście partyjki między sobą. Przecież wszyscy byliście gotowi zaryzykować żeby coś zyskać, tylko że jak by nie wyszło to wszystko powędrowało by do jakiegoś typa, którego nikt nie zna. Gdybyście rozegrali to między sobą, za wpisowe 100kk, ktoś na pewno skończył by grę zadowolony i dla innych pociecha byłaby że 'swój' :P .

--- Koniec cytatu ---

Nadal nie ogarniasz.

Jakbyśmy chcieli się bawić w hazard, to przesralibyśmy tą kasę na Blinku. Tu zainwestowaliśmy w specjalistkę, ponieważ - na przykład ja - nie mam żadnej umiejęności grania w pokera.

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 01, 2013, 15:40:32 ---Nadal nie ogarniasz.

Jakbyśmy chcieli się bawić w hazard, to przesralibyśmy tą kasę na Blinku. Tu zainwestowaliśmy w specjalistkę, ponieważ - na przykład ja - nie mam żadnej umiejęności grania w pokera.

--- Koniec cytatu ---
Hoho to mi dopiekłeś.

1. Ona nie jest specjalistką.

2. Sokole, to nie była inwestycja, nie mniej najmniejszych złudzeń. Nie zainwestowałeś swoich isków w pewne żródło dochodu. Podjołeś ryzyko wtopy, tym razem wyszło inaczej, <hurra> nie mniej jednak zarezykowałeś.   

3. To że poker wymaga umiejętności to blef, każdy może grać w tą grę i to właśnie jest w niej takie magnetyzujące(oraz to ile można wygrać w krótkim czasie). Na przykład jeżeli jesteś psychopatą pozbawionym empatii to nawet lepiej dla Ciebie, bo przeciwnicy nie będą wstanie Cię odczytać. Czasami możesz mieć wrażenie że pół dnia grasz z kimś kto wręcz mówi jakie ma karty, a w następnym rozdaniu orżnie Cię do zera, bo to było częścią jego strategi. W pokerze nie da się grać każdą ręką, dlatego dla połowy graczy rozdanie najczęście kończy się jeszcze przed flopem, ale nie wszyscy o tym wiedzą i czasami wychodzi im to na plus.

To nie jest tak że hazardziście wydaje się że jego taktyka może być dobra, on to wie - 100% pewności.
 Hazardziści są zawsze pewni swoich racji na 100% i tak będą je przedstawiać innym. Najgorsza rzecz jaka może się przytrafić osobie chorej na hazard, to wygranie większej gotówki, wtedy wchodzą na kolejny etap swojej choroby i myślą sobie 'świetnie, cały ten trud przez jaki musiszałem przejść się opłacał, miał sens' i zamiast wycofać się myślą 'kur.. gdybym postawił w tym zakładzie kase którą mam teraz zyskał bym 10x tyle'.
 Jeżeli ktoś przestaje grać 'na zapałki' i zaczyna grać grubiej, już nigdy nie wraca do 'zapałek', bo to dla niego strata czasu(między innymi dlatego to że ktoś się boji przegrać 1k zł to gówno prawda, ludzie potrafią przepierdolić 4x tyle co Ty zarabiasz w 5 minut i nawet z tego powodu nie piernąć).

Ghash:
Tyś chyba ostro wpierdolił trochę gotówki, co? Straight czy Stud? ;)

WhiteCat:

--- Cytat: Nosum Hseebnrido w Grudzień 01, 2013, 19:53:05 ---Hoho to mi dopiekłeś.

Nie zainwestowałeś swoich isków w pewne żródło dochodu.
[...]

--- Koniec cytatu ---
Zdajesz sobie sprawę z tego, że inwestycja to nie zawsze jest pewne pomnożenie kasy, ba nawet rzadko bywa.
Z inwestowaniem pieniędzy zawsze się ryzyko ich utraty, za to Ty masz z tym chyba przykre doświadczenia...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej