Eve Online > NoobGarten

Czy jest sens grać w EvE solo?

(1/26) > >>

Tim:
Dzień dobry.
Jako iż nastał listopad, to znowu zaczęło ciągnąć mnie do Evki po dłuższej przerwie. Z tym, że patrząc na moje poprzednie "granie", zastanawiam się czy jest sens. Mój problem polega na tym, że ciężko mi grać będąc w jakiejś grupie ludzi, o których, na dobrą sprawę, nie mam żadnego pojęcia. I tu pojawia się moje pytanie: "Czy jest sens grać solo?"
Jeżeli tak - to czym się zająć i czy pvp solo dla osoby, która nie ma praktycznie doświadczenia w pvp ma jakieś szanse i dało by jakąś satysfakcję z grania?

Filip Bonn:
jeśli masz ochotę spróbować solo pvp i sprawia ci to frajdę to najłatwiej znaleźć je na terenach milicyjnych (przy czym wcale nie musisz wstępować do milicji). Dużo osób szukających solo tam lata - początkujących jak i doświadczonych, więc sens jak najbardziej jest :)

Tim:
A czy są może jakieś inne opcje pvp dla solisty? Bo, jak grałem wcześniej to próbowałem jakiegoś tam solowania się na plexach, ale mam wrażenie, że moi oponenci zawsze byli bardziej ogarnięci ode mnie  :'(
Tzn. wiem, że nie od razu Kraków zbudowano i te swoje 100 merlinów/rifterów trzeba stracić, ale pamiętam, że na plexach było ciężko spotkać kogoś innego na solo niż ludzia w wypimpowanej frakcyjnej frycie. :p
Chociaż to też pewnie mój nieogar, ale tak czy siak, czy są inne opcje?

Colonel:
a czego sie spodziewasz? jak leciec sololo, to tylko przygotowanym.
PvP szukaj wszedzie a nie tylko na plexach. Wlasciwie wieksza czesc pvp to umiejetnosc szukania PvP...

ryrzu:
RvB - idealne miejsce dla nowych graczy solo PvP - tanie statki, możliwość otrzymania statków za darmo, możliwość zorganizowania szybkiej ustawki - polecam na poczatek.
Później zdecydowanie milicja.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej