Eve Online > NoobGarten
Czy jest sens grać w EvE solo?
Theronth:
--- Cytat: Rainbow w Listopad 20, 2013, 16:02:12 ---odnośny recruitment
--- Koniec cytatu ---
EDIT: Przeczytałem ten 'poradnik' i gdybym był nowym graczem, w trzecim akapicie skończyłbym lekturę.
GlassCutter:
--- Cytat: Tim w Listopad 11, 2013, 17:40:05 ---A czy są może jakieś inne opcje pvp dla solisty? Bo, jak grałem wcześniej to próbowałem jakiegoś tam solowania się na plexach, ale mam wrażenie, że moi oponenci zawsze byli bardziej ogarnięci ode mnie :'(
Tzn. wiem, że nie od razu Kraków zbudowano i te swoje 100 merlinów/rifterów trzeba stracić, ale pamiętam, że na plexach było ciężko spotkać kogoś innego na solo niż ludzia w wypimpowanej frakcyjnej frycie. :p
Chociaż to też pewnie mój nieogar, ale tak czy siak, czy są inne opcje?
--- Koniec cytatu ---
Solo to najtrudniejsze możliwe pvp.. Na poziomie fregat, pewnie tak jak mówisz po tej setce merlinów przestaną się już trząść ręce i na spokojnie zimno będziesz kalkulował każdą sytuacje i wygrywał pojedynki. Problem w tym że to tylko bardzo małe, hermetyczne środowisko, diametralnie różniące się od prawdziwego pvp.. Prawdziwego pvp szukaj wszędzie tylko nie na plexach milicyjnych, całe low, całe 0.0, nawet hi sec.
Bierz frejke i leć do 0.0, im głębiej tym lepiej. Szybko przekonasz się że wcale nie trzeba zaliczyć killa by dobrze bawić się cały wieczór. Szukaj, rozglądaj się węsz, poznawaj zwyczaje i trasy przelotowe miejscowych. Złapanie kogoś ze spuszczonymi spodniami może bardzo szybko przerodzić się w dziką ucieczkę przed kerbirami ludojadami którzy w końcu zebrali się w 20 by pogonić Ciebie we frejce t1 :)
Kombinowanie jak ominąć kampe która zagradza Ci drogę do kolejnego regionu/blokuje Cię w jakimś odciętym systemie..
To właśnie te emocje gdy przeskakujesz na drugą stronę bramy, dając się zaagrować kilku osobą z kampy by zostawić ich za sobą z agresją, by kupić sobie minutę podczas której będziesz miał szanse uciec reszcie.. Dla mnie to jest esencja tej gry, kille to dodatek odnotowany gdzieś w statystykach. Killi się nie pamięta, pamięta się walki solo przeciwko kilku(nastu) podczas których przeciwnicy odwarpowywali na strukturze, ale było ich za dużo by utrzymać punkt do końca..
Powodzenia.
[NAUKE] Son of Rainbow:
Moje wypowiedzi są ukrywane ... kur*a .. czuje się jak maciarewicz na spowiedzi i jak rydzyk na krześle przed ministrantami. Niech mi administracja napisze czego tu nie mogę publikować to będę wiedział skoro cenzurują moje wypowiedzi
SokoleOko:
--- Cytat: Rainbow w Listopad 20, 2013, 22:28:45 ---Moje wypowiedzi są ukrywane ... kur*a .. czuje się jak maciarewicz na spowiedzi i jak rydzyk na krześle przed ministrantami. Niech mi administracja napisze czego tu nie mogę publikować to będę wiedział skoro cenzurują moje wypowiedzi
--- Koniec cytatu ---
To nie administracja, to taki ficzer, że jak masz chyba 6 minusów, to post jest ukrywany.
GlassCutter:
--- Cytat: Rainbow w Listopad 20, 2013, 22:28:45 ---Moje wypowiedzi są ukrywane ... kur*a .. czuje się jak maciarewicz na spowiedzi i jak rydzyk na krześle przed ministrantami. Niech mi administracja napisze czego tu nie mogę publikować to będę wiedział skoro cenzurują moje wypowiedzi
--- Koniec cytatu ---
http://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=12511.msg208298#msg208298
W skrócie: to co robisz to żebranie o nowych graczy do korpa w stylu który mógłby zawstydzić stałych bywalców dworca głównego, przejść podziemnych itd. Pewnie Cie to zaskoczy ale w przeciwieństwie do forum Tibii tutaj nie jest to tolerowane.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej