Forum Gry > Inne gry
Albion Online
Ghash:
nie zalapie czego?
Filip Bonn:
Widzisz Zgudi?
Mówiłem ;)
Filip Bonn:
https://mmorpg.org.pl/news/zobacz/albion-online-powaznie-zagrozony-to-moze-byc-koniec-ekonomii-i-koniec-uczciwej-gry
Zgudi:
--- Cytuj ---Atak polegał na wykupieniu plotów w Carleone, głównie przy pomocy złota pochodzącego z kradzionych kart kredytowych, Paypalów (...) Firma Sandbox Interactive potwierdziła, że większość złota pochodzi z nielegalnego źródła, jednak olała temat i nie wyraziła chęci pomocy (...) deweloperzy usuwają wpisy z oficjalnego forum oraz Reddita
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie to brzmi jak "szczerze gówno nas obchodzi co się dzieje, byle kasiora się zgadzała" :P
Zygi O.:
--- Cytat: [BU FU] Karas w Lipiec 28, 2017, 08:29:48 ---
Wracajac do Albiona, jesli aby chwile sie pobawic i pobiegac, gra zmusza mnie do ch wie jakiego grindu skilli/sprzetu itp, no to ja mowie dziekuje. W eve jest to troszke jednak inaczej. Np w takim Low, wcale nie potrzeba fortuny aby sie bawic. Oczywiscie, ze jak trafisz na farmera killi full frakcja, to wpierdziel. Ale dla Ciebie, nie ma to znaczenia bo wsiadasz w kolejnego coercera i sie bawisz tak jak chcesz. Oczywiscie jesli ktos lubi spedzac czas na farmie, to droga wolna. Dla mnie jest to jednak udreka, wole chyba ogladac reklamy na tefauenie, niz rypac dziesiatki czy setki godzin skaly.
--- Koniec cytatu ---
Generalnie to nie do końca jest tak z tym Grindem jak tutaj niektórzy piszą. Nie musisz nic kopać/wydobywać, nie musisz w zasadzie ruszać w ogólę matsów. Nie musisz też crafcić.
Mamy 3 tygodnie po premierze i już na markecie pojawiają się tiery 7 (max 8 ). Tier 4 ustabilizował już swoje ceny na tak niskim poziomie że wystarczy zabić ze 3-4 mobki na Black Zoneach i stać cię na set. A T4 tak naprawdę pozwala już chociaż trochę pobawić się w PVP (nie jakieś GvG albo inne politycznie kierowane wojny ale zwykłe roamy i napadanie na zbieraczy).
Pozostaje jedynie "grind" mobków dla fame i odblokowywania kolejnych tierów ale szczerze używając Learning Pointsów T5 wbija się w 2h max, T6 może w 10h.
Grindowanie mobków bywa uciążliwe i żmudne ale przeważnie ktoś wpada na kark i kończy się to PVP więc coś się zawsze dzieje :P
Inną rzeczą jest fakt (o którym też ktoś wspomniał) że to gra nie dla solo graczy.
Przynajmniej w obecnej fazie rozwoju - ale dla mnie to plus.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej