Forum Gry > Inne gry

Albion Online

<< < (34/40) > >>

Azbuga:

--- Cytat: Zgudi w Lipiec 28, 2017, 14:41:11 ---Jak pograsz to nie zapomnij trochę plusów/minusów wypunktować.

--- Koniec cytatu ---

plusy:
nawet ładne
mechanika walki jest ciekawa

minusy:
wyskilowanie broni czy pancerzy w porównaniu do skilli w zbieractwie czy skórowaniu trupków to pikuś. a bez tego nie ma kasy na sprzęt...
tłumy i bloby na terenach pvp

gram niecały tydzień... na żółtych terenach w walce udało mi się zatłuc kogoś nawet 1v2... ale tam nic nie dropi... na czerwonych już ludzie chodzą stadami.
zacząłem od skilowania broni i pancerzy na ekspedycjach przez portal z miast i mobkach dropiących srebro-to był błąd. najlepiej zacząć od wożenia wszystkich narzędzi, kupna oxa i farmienia co tylko się da aby jak najszybciej zebrać skille do farmy na sprzęt tier 4.
szczerze mówiąc ciągle się waham czy będę w to grał, albion ma swój urok ale to nie eve gdzie można obie solo powalczyć z ludzmi na terenach milicji :)

Craxon Crais:
No to teraz moje wrażenia po 6h gry:

Ludzi jest bardzo dużo, cięzko o jakieś spoty na mapie zeby caly czas zabijac potworki. W tej grze żeby się rozwijać trzeba zbierać fame i wbijac kolejne poziomy. Można zabijać moby,
zbierać stuff, craftować itd.

Odkryłem expedycje czyli instancje dla 1 i wielu graczy, można je robić non stop i wbijać kolejne levele. Na razie dobiłem do zbroi t3 i claymora t4.

PvP nie uskuteczniałem (chwilowo w żółtym ala lowsec terenie czułem się jak noobek w eve żeby nie stracić Kestrela). gra ma potencjał i jest dobrą podstawką do dalszego rozwoju. Jeśli utrzyma się rok czy dwa i będą ją rozwijać może być naprawdę fajnym sandboxem.

Na razie z mojego punktu widzenia to wygląda na jedną wielką farmę. Pełno ludzi na wołach zbierających jak szarańcza wszystko jak leci. Dołączyłem do gildi Corona Regni która jest w sojuszu z Evil Ones, jak coś ktoś to nick Craxon

Filip Bonn:
https://mmorpg.org.pl/news/zobacz/w-albion-online-gra-wiecej-osob-niz-w-eve-online-moze-to-byc-nawet-40-tysiecy-rownoczesnie-zalogowanych-osob

Zgudi:
Mało sensowne, wręcz kretyńskie porównanie bo: 1. To dwie różne tematyki. 2. EVE jest od wielu lat a Albion od kilku tygodni. 3. Wiele gier mmo w miesiąc po premierze zaliczało atak hype-u i tłumy na serwerach.

To jakby porównywać ile można sztuk arbuzów, pomarańczy i winogron kupić za 100zł i napisać że najbardziej opłaca się kupować winogrona bo najwięcej sztuk kupię.

Filip Bonn:
Proste ale większość osób tego nie zalapie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej