Śmietnisko > Off Topic
Latający cud techniki SUCHOJ T-50 co go napędza?
Alice9:
--- Cytat: Colonel w Październik 06, 2013, 04:36:50 ---Wiec cala ta fascynacja ma pewnie zrodlo w bombardowaniu polskiego spoleczenstwa zajebistoscia tych zza wschodniej granicy.
Przyszlosciowe programy to bezzalogowe kadluby samonosne i wielokrotna predkosc dzwieku.
--- Koniec cytatu ---
true, ale technologia obniżania oporów pochodzi od ruskich, amerykanie ją sobie rozpracowują i do tej pory zdaje się do końca nie wiedzą dlaczego zachodzi ten efekt obniżenia tarcia o 50%. Ruskie wynalazki często wyprzedzały swoją epokę, czy tak nie jest i tym razem?
--- Cytat: Colonel w Październik 06, 2013, 04:36:50 ---Jesli chodzi o zwrotnosc, szybkosc, wielozadaniowosc, awionike i praktyke w walce ...
--- Koniec cytatu ---
a po co ci zwrotność w erze pocisków powietrze powietrze z zapalnikami zbliżeniowymi?
fire & forget. Przewaga prędkości wydaje się kluczowa...
Colonel:
Uwierz mi na slowo ,ze widzialem na wlasne oczy roznice w zwrotnosci wielu mysliwcow,
flary / decoye plus ta zwrotnosc to byc albo nie byc...
co ciekawe, zwrotnosc niektorych 'wyslawianych' maszyn przypomina tengu na 100AB :D
Pol Kent:
--- Cytat: Colonel w Październik 09, 2013, 08:30:38 ---Uwierz mi na slowo ,ze widzialem na wlasne oczy roznice w zwrotnosci wielu mysliwcow,
--- Koniec cytatu ---
A co Ty prorok jakiś jesteś czy co że mamy Ci wierzyć "na słowo" ? :P :P
--- Cytat: Colonel w Październik 09, 2013, 08:30:38 ---flary / decoye plus ta zwrotnosc to byc albo nie byc...
--- Koniec cytatu ---
Zwrotność ma znaczenie w walce manewrowej na działka.
W walce na rakiety liczą się dwie rzeczy:
1. To czy wroga rakieta "złapie się" na Twoje flary/decoye/co-tam-masz
2. To czy będziesz dostatecznie daleko od miejsca eksplozji takiej rakietki kiedy ta eksploduje.
Bajery w rodzaju daję full ciąg i uciekam wrogiej rakiecie przez XX minut aż jej się skończy paliwo albo będę jej wiał zygzakiem aż się zgubi i zgłupieje zostawiamy dla Hollywood.
No chyba że rzeczywiście mówimy o generacji rakiet ziemia-powietrze/powietrze-powietrze z lat 60-tych.
FITTIpalti:
Mi się tam bardziej ruskie samoloty podobają, to na amerykański złom mówią cegła z silnikami odrzutowymi.
Ło ten jest np fajny:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Su-47
VonBeerpuszken:
--- Cytat: FITTIpalti w Październik 09, 2013, 10:03:27 ---Mi się tam bardziej ruskie samoloty podobają, to na amerykański złom mówią cegła z silnikami odrzutowymi.
Ło ten jest np fajny:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Su-47
--- Koniec cytatu ---
Podczas lotu możliwe są manewry, na skutek których samolot leci zwrócony bokiem lub nawet ogonem w kierunku lotu, potrafi także wykonać dynamiczne hamowanie w powietrzu potocznie nazwane Kobra
Jakbym Battlestar Galactica oglądał :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej