Eve Online > Patche i dodatki
Rubicon
ManganMan:
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 29, 2013, 12:27:22 ---To co CCP powinno zrobić "na już, na wczoraj", to zatrudnić na etacie 1-2 gości, którzy lataliby by sobie po 0.0 altami i po prostu typowali boty. Jeśli ja jestem w stanie dosłownie w 30 sekund "rozpracować" całego korpa składającego się wyłącznie z botów, to CCP tym bardziej. Myślę, że spokojnie byliby w stanie banować 50 botów dziennie - czyli 1000 miesięcznie.
--- Koniec cytatu ---
Popieram. Dodatkowo jeszcze wpadł mi do łba wtyczka do wyszkuwania botów, działająca w oparciu o dane z programów do bocenia i heurystykę (tak jak antywirus czy program anty-spyware w kompie). To powinno "spermabanować*" nawet ok. 2300~-2500 botów/mc. Oczywiście problem byłby z osobami które są na tyle bezmózgie że będą się zachowywać jak boty, ale jak przyjdzie co do czego to może i paru dostanie z banhammera za utrudnianie pracy gmom/anti-bot volunteersom bądź za świadome ich użycie. Period.
[BU FU] Karas:
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 29, 2013, 12:27:22 ---... - czyli 1000 miesięcznie.
--- Koniec cytatu ---
hmmm to jakies (teraz jest promocja) 17,5 tysiecy ojro mniej w skarbcu.
tylko dlatego ze jakims fagasom to sie nie podoba? hue hue hue wolne zarty.
IMO gdyby ccp naprawde chcialo wyeliminowac boty, to zrobilo by to w moment. ale coz, ciezko sie rozstac z wplywami, a ze kilku poplakuje z tego powodu... coz, jebac.
SokoleOko:
--- Cytat: KoMic w Wrzesień 29, 2013, 13:12:57 ---hmmm to jakies (teraz jest promocja) 17,5 tysiecy ojro mniej w skarbcu.
tylko dlatego ze jakims fagasom to sie nie podoba? hue hue hue wolne zarty.
IMO gdyby ccp naprawde chcialo wyeliminowac boty, to zrobilo by to w moment. ale coz, ciezko sie rozstac z wplywami, a ze kilku poplakuje z tego powodu... coz, jebac.
--- Koniec cytatu ---
Trollujesz czy w dzieciństwie matce z rąk się wymsknąłeś na deskę barlinecką?
Bociarnia niszczy tą grę. Dwa powody:
1) Inflacja. To, że PLEX kosztuje teraz 600 mil to pewnej części zasługa botów. Ile osób przestało grać, bo nie chciało im się grindować tyle miesięcznie? A przynajmniej musiało ograniczyć liczbę aktywnych kont?
2) Brak kontentu - fajnie lata się na roam, gdzie wszystko jest w warpie na posa zanim jeszcze załaduje Ci się grid po przeskoku przez gejt?
Specjalnie dla Ciebie analogia -> bociarstwo w grze = pedofilia w RL. Prościej się chyba tego wytłumaczyć nie da.
Lt Rook:
polecam zapoznać się z tym http://www.youtube.com/watch?v=7Vd-CpnjvAM
VonBeerpuszken:
Myślę że już dawno temu doszliśmy do wniosku, że CCP najnormalniej w świecie nie opłaca się likwidacja botów. Bądźmy szczerzy, właściciele serwerów, kodu gry i tym podobnym, gdyby naprawdę chcieli wykosiliby bociarstwo w 95 procentach. Może sami devowie i chętnie by to zrobili, ale myślę że po pierwszym miesiącu kontroli przychodów firmy zostaliby zamienieni na bardziej spolegliwych i słuchających się księgowych. Niestety, to nie organizacja charytatywna tylko firma która ma przynosić zyski.
Pewnie, są przeprowadzane akcje likwidacji botów... ale jest ktoś w stanie zagwarantować że wszystkie te konta to rzeczywiste konta bociarskie a nie konta już martwe?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej