Eve Online > Patche i dodatki

Rubicon

<< < (96/144) > >>

Doom:

--- Cytuj ---efrety
--- Koniec cytatu ---
Szto?

--- Cytuj ---Sytuacja druga - a czym to się różni od sytuacji obecnej kiedy jakikolwiek statek stawia ci banie na ryju? Niczym.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz jaką przeżywalność ma ceptor który się nie porusza?

FN:
Łapałem (na sisi w ramach testów czasowych sztyletem)carriera na anomalce, który był 100km ode mnie po wleceniu na zero miał mieć zainicjowanego warp-outa w chwili, gdy pojawiłem się na lokalu (15+ au jakoś tak nie pamiętam już) dolot i złapanie na punkt 2 cykle na ciepłym mwd, kiedy zaczęło mnie jeść 19 worriorów (na gridzie był jeszcze mach, który do mnie nakurwiał z AC) kolejne palenie już wystudzonego mwd bla bla bla koniec ostatni cykl overhita dronki mnie doganiają i wcale nie tak szybko zabijają.Tyle powiem, że czasu aż nadto dla arazucha/lacha, a nawet protka do przejęcia punktu. Racące lotnicha bez 2 navy neutów lub cyniarki online bedą w głębokiej dupie.

SokoleOko:

--- Cytat: FN w Listopad 12, 2013, 18:58:49 ---Racące lotnicha bez 2 navy neutów lub cyniarki online bedą w głębokiej dupie.

--- Koniec cytatu ---

Dlaczego dwóch?

Jak rozumiem, scenariusz z punktu widzenia pilota carriera jest taki:
1. Stoję (0 m/s) z wywalonymi sentry.
2. Neut wskakuje mi na local
3. Klikam warp na stację/posa/SS
4. Ląduje na mnie cep i zakłada mi punkt zanim odwarpuję
5. Wywalam ECM dronki i aggruję nimi cepa cepa (ale zakładamy, że akurat tym razem nie zadziałają)
6. Alignuję w stronę tego, na co chciałem wywarpować
7. Odpalam neuta i w tej samej chwili klikam warp.
8. Jeden heavy neut suszy cepa do zera od razu, zatem przy braku punkta instawarpuję.

Oczywiście jeśli taki cep mnie np. bumpuje, to i 5 heavy neutów nie pomoże. Zatem czemu 2?

FN:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 12, 2013, 21:38:17 --- Zatem czemu 2?

--- Koniec cytatu ---

Ja jako pilot cepa próbowałbym do końca. W normalnym ficie sztylet ma nosa i scrambla

[Stiletto, FnDrake's Stiletto]
Signal Amplifier II
Micro Auxiliary Power Core I
Overdrive Injector System II

Medium F-S9 Regolith Shield Induction
Limited 1MN Microwarpdrive I
Warp Disruptor II
Warp Scrambler II

125mm Gatling AutoCannon II,Republic Fleet EMP S
125mm Gatling AutoCannon II,Republic Fleet EMP S
Small Diminishing Power System Drain I

Small Auxiliary Thrusters I
Small Polycarbon Engine Housing I
(2x warp speed t2 po patchu)

wobec powyższego jeśli obrywam po kapie neutem staram się dobić i taklować na krótko bo to tylko 0,75 do aktywacji scrambla i nos w odwodzie reasumując robię robotę do końca - ludzie popełniają błędy które kosztują sekundy zwłaszcza w panik mode on.

[BU FU] Karas:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 12, 2013, 21:38:17 ---...
7. Odpalam neuta i w tej samej chwili klikam warp.
...

--- Koniec cytatu ---

i dupa siedzisz i kwiczysz do kolegow na lokalu o pomoc, a nie warp, bo pkt trzyma przez caly cykl mimo 0 capa w baku cepa, a jesli miales niefartfart to zdazy sie zregenerowac i zapodac kolejny cykl, ewentualnie vamp. to juz lepiej warriory lub nawet medowe drony ktore go zjedza bez mvd.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej