Eve Online > Patche i dodatki

Rubicon

<< < (95/144) > >>

GlassCutter:
Centurion ja nie mówię o samej walce, tu cepy nie maja znaczenia, albo zabijesz, albo będziesz próbował odwarpować. Tu zabawę będą psuć efrety, ale to nie dyskusja o nich. Mówię o tym co będzie się działo po tym jak już wydokuje kilka cepów rekony, long range dps i ze 2 carriery, albo inny blobik którego nie ruszysz, może się składać z 2, 3 dps'ów i cepów, nieważne. Automatycznie robisz warpout, tylko gdzie? Po 3 sek po twojej ewakuacji masz cepy na bramach, to że będzie czekał jeden nie ma znaczenia, bo jak Cie zobaczy reszta będzie po 5sek, dochodzą bańki itd. To oczywiście czarny scenariusz, ale swobodnie skalowalny. Nie powiesz mi chyba że nigdy nie spierdzielałeś przed miejscowymi farmerami z pochodniami i widłami :) Teraz nie będą wyłącznie ginąć im fretku próbujące Cie dorwać w warpie, lub po przeskoku na drugą stronę bramy w akompaniamencie syfu wypisywanego na localu pod adresem Twojej matki i przekonań płciowych, teraz cep będzie na Ciebie czekał, zawsze będzie przed tobą i nie będzie musiał przebijać się kilkadziesiąt km przez bańki.

Centurion:
Glass a już teraz raterzy mogą latać cepami i cię wyprzedzać, owszem po Rubiconie będzie to łatwiejsze, itd...
No ale coś za coś, z jednej strony small gang dostaje potężną broń do ręki, z drugiej farmerzy jak pomyślą łatwiej niż teraz mogą oddać. Jak dla mnie wszystko jest w porządku :)

Nie jest to nawet w 5% tak przerąbana zmiana jak ta swego czasu z agro na anomkach ;)

GlassCutter:
Gang będzie miał to w dupie tak samo jak efrety, ale solo nie przemielisz. Obecnie jesteś w stanie cynabalem, albo hacem konkurować z cepem, także gdy są bańki i możesz się urwać. Ja po prostu gdy o tym myślę mam przed oczami wydokowujące 4, 5 cepów. I to, jeśli jesteś solo, w zasadzie oznacza że jest źle, bardzo źle :)

Centurion:
Pożyjemy zobaczymy, imo nie ma tylu ogarniętych pilotów cepów żeby to przeszkadzało. ;)
Samo warpnięcie i krzyknięcie mam go warpujcie na mnie.... ooo już nie mam, nie żyje.... nic nie da ;)

SokoleOko:
Glass,

rozumiem Twój punkt widzenia, ALE pamiętaj że reszta gangu będzie musiała do tego cepa dolecieć. To oznacza kupę sytuacji kiedy będziesz sam vs. 1 lub 2 cepy - w których mogą siedzieć jakieś nieogary, na których dodatkowo FC będzie się darł przez TS "tackle him, I don't care how and if you gonna die, just fucking HOLD HIM AT ALL COST, nigger!". I takie cepy nadal będą stosunkowo łatwe do zmielenia i dalszej ucieczki. Poza "suddenly cyno", rzecz jasna.

Dlatego tym bardziej szkoda zamordowania RLML... idealna kontra na zbuffowane właśnie cepy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej