Eve Online > Przedpokój

Czy lecą z nami panie?

<< < (12/33) > >>

Rai:
@Proxima
Hehe, ja widzę, że na pomysł korporacji z samymi kobietkami to już wpadały osoby przed nami i że to całkiem się kręci jakoś. :D I taka korporacja to generalnie świetna myśl. :)
Chociaż oczywiście ja też mam zobowiązania, także tego. Ale może jakiś alliance to nie jest taka niemożliwa myśl do zrealizowania znowu.
Haha, niby tak mało kobiet, a już jesteśmy trzy. Jeszcze dwa dni i zbierzemy cztery. :D :D

--- Cytat: Proxima w Listopad 07, 2013, 10:33:27 ---Albo się przyłączą albo.... Cóż.... mamy swoje sposoby ;p
--- Koniec cytatu ---
Hue hue. :>

@Vilendra
Obawiam się, że znalazłoby się też wielu Panów, którzy chcieliby nam skopać tyłki właśnie tylko z tego powodu, że jesteśmy kobietami. :) I bynajmniej nie z miłych pobudek. :c

--- Cytat: LordSzagi w Listopad 07, 2013, 10:22:20 ---Nazwijcie się Milczące Siostry i będzie spokój xD

--- Koniec cytatu ---
Czy to jakaś aluzja? Czy szanowny Pan coś sugeruje, hm? :P

--- Cytat: Isengrim w Listopad 07, 2013, 15:48:53 ---Uwaga, bedzie post bez trolla: ciekawi mnie, co Was w EvE przyciaga i interesuje - jako kobiety? Bo ja probuje malzonke wciagnac od lat i raczej spotykam sie z chlodnym przyjeciem - mimo iz zona jest starym gamerem, zawsze we wszystkie gry gralismy razem. A tu klops, Internet Spaceships nie dzialaja. :(

--- Koniec cytatu ---
Okay, odpowiem bardzo szczerze. :D Jestem fanką wszelakiej maści gier od Tanków, przez różne mmo, Tekkeny, DMC, Burnouty, rpgi, na Simsach kończąc. Moi kumple z paczki w Eve grają po kilka lat i zawsze mi opowiadali o niej, a ja zawsze machałam ręką i "Meh, nope.". Aż pewnego dnia, będąc u któregoś z nich, dorwałam się do komputera i akurat Eve było otwarte. Weszłam w Jita w zmienianie wyglądu postaci, a że miał postać jeszcze starą, to można było jej rysy twarzy za darmo zmienić. Bawiłam się godzinę. (Ach, te baby, no wiem. :-[) Jak już skończyłam, to wiadomo, "o, a co to robi?", "dobra, jak tu się leci prosto?" ( ;D), "ale to nie mogę do niego strzelić? bez sensu". :D Jestem wzrokowcem i kiedy opowiadali mi o Eve ot tak, to jakoś jednym uchem wpadało, drugim wypadało. Ale jak zobaczyłam na własne oczy i wtedy zaczęli opowiadać... To cóż. Byłam na straconej pozycji. :)I oto jestem.
Teraz żałuję, że nie zaczęłam grać tych kilka lat temu razem z nimi, ale cóż. Lepiej późno, niż wcale. :)
Edit: Jakoś nie skończyłam głównej myśli, którą chciałam zawrzeć. :D
Chodzi o to, że Ty znasz swoją żonę najlepiej i wiesz, co lubi. Nie musi od razu pokochać całego Eve, nie musi od razu wiedzieć, jak się fittuje statki i jakie skille są wymagane do czego, bo to pewnie nie ma dla niej w tej chwili znaczenia. :D Pokaż jej to, co podejrzewasz, że jej się spodoba. Proste rzeczy. Jeśli lubi jakieś gry typu Simsy czy wiesz, że w grach dopieszcza wygląd swoich postaci, to pokaż jej po prostu tworzenie postaci. Jeśli lubi postrzelać i siać zniszczenie, daj jej ubić kilka ratów. Jeśli lubi zagłębiać się w historie, pokaż jej filmik, który pojawia się przy pierwszym włączeniu gry, opowiedz, daj poczytać opisy ras.
W ogóle najlepiej, jakby do tego sama zajrzała, bo np. przez "przypadek" zostawiłeś coś otwartego na kompie. Wiadomo, kobieta często musi sama z siebie. Jak chce się ją czymś zainteresować, to z zupełnej przekory często nie ma ochoty i nie da rady. :D
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Poza tym, wiadomo też, Eve to gra nie dla każdego. Nie każdemu po prostu przypadnie do gustu i tyle, co poradzić. :(

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Rai w Listopad 08, 2013, 04:28:05 ---
W ogóle najlepiej, jakby do tego sama zajrzała, bo np. przez "przypadek" zostawiłeś coś otwartego na kompie.

--- Koniec cytatu ---
A jak wrócę, w miejscu laptopa znajdę lej jak po bombie...
Niech juz lepiej zostanie przy swoich serialach  :-X

Proxima Alland:
Zacznę od tego, że się pochwalę :D Wczoraj odpaliłam EVE na 38 calach.... w full hd... Jak to wygląda.... Polecam każdemu!

@Rai,

Trzeba będzie koniecznie. Myślę, by zrobić to na zasadzie, że tworzymy własny corp i robimy aliance z naszymi obecnymi korporacjami. Myślę, że w przeciągu dwóch, trzech miesięcy można by dograć sprawę. Myślę, że sam pomysł będzie miło przyjęty, a my, będziemy traktowane po ojcowsku przez nasze korporacje. ^^ (mam nadzieję).

Pierwsze co, to powinnyśmy dogadać cel nadrzędny oraz cele poboczne dla korporacji. Łącząc doświadczenia tego, co dzieje się u nas w korporacjach. Po drugie powinnyśmy zadbać o to, by było nas więcej niż dwie lub trzy.

Myślę też, nad zrobienie sobie image. Nie chodzi mi o jakieś tam RPG, ale raczej o taki respekt, rozpoznawalność. Np. Te same statki, te same tła avatarów, te same ciuchy, te same statki, wysoka skuteczność w tym co robimy. Tak by jedni czuli nadzieję a inni strach, gdy pojawimy się na polu bitwy ;D

Pełna komunikacja na TS3, to chyba nie muszę tłumaczyć ;p

Dobra, myślę, że spokojnie sobie dogadamy wszystko już prywatnie. Jak coś, to służę serwerem TS3.

@Isengrim,

Mnie Sci-Fi (jak i z resztą wszystkim innym) zainteresował mój śp. tatuś. Godziny dyskusji na temat różnych teorii, filmy, książki. Wsiąkłam w tematykę i EVE wydaje się być pozycją obowiązkową. Dlatego też mam w planach nazwać mój statek flagowy od nicka mojego taty, "White Fang". (całkiem mi te nowe statki pod to pasują ;p)
Co do zachęcania żony... A czy ty jesteś pewny, że tego chcesz??? JA bym się zastanowiła dwa razy. Ale jak już się zdecydujesz, to powiedz jej, że my gramy i tworzymy babski korp. ^^ Powinno zadziałać :D

VonBeerpuszken:
Mnie tylko interesuje jakie inwektywy poleciałyby na mnie, gdybym ogłosił formowanie korporacji czysto męskiej i hetero  :P

Proxima Alland:
Pewnie takie same, jak pod adresem "Just 5" ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej