Eve Online > Przedpokój
Czy lecą z nami panie?
CATfrcomCheshire:
Przez pierwsze 2 strony nawet fajnie sie ten watek czytalo....
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopad 13, 2013, 11:32:21 ---Tępa pało? W gębie zidiociałego debila to musi być komplement.
Jeśli dla ciebie ośle jeden, mord na bezbronnych jest usprawiedliwiony a drugi nie, to wybacz, ale nie załugujesz na to żeby na ciebie nawet splunąć. Naszym sie biedakom wypadek zdarzył, nie wiedzieli co się stanie jak zamkna ileś tysięcy ludzi bez jedzenia i lekarstw.
Z mojej strony EOT, na wymioty mnie bierze że takie typy chodzą po ziemi.
--- Koniec cytatu ---
I wzajemnie.
Ale jeszcze raz - czy widzisz różnicę między śmiertelnym potrąceniem kogoś samochodem na przejściu dla pieszych, a zastrzeleniem z zimną krwią pracownika banku, bo ten widział Twoją twarz podczas napadu i mógłby Cię wskazać policji?
Tu i to człowiek nie żyje, ale okoliczności są INNE. Gdybyś miał wątpliwości - to są różne kwalifikacje prawne, więc tak jest i kropka.
Zatem "śmierć jeńców z głodu" vs. "masowe morderstwo jeńców poprzez egzekucje" to nie jest to samo.
--- Cytat: Proxima w Listopad 13, 2013, 11:33:48 ---I Czeczenię... Co to ma do rzeczy? Poza tym na Ukrainie jest dość ludzi, którym bycie Rosją podobało i podoba się bardziej, niż niepodległość. A już zdecydowanej większości bardziej niż złudna niepodległość.
--- Koniec cytatu ---
Nieeeee... kompletnie nie o to mi chodziło. Pisałaś, że "jakbyśmy byli w dobrych stosunkach, to Rosjanie daliby nam więcej". Ja odnoszę się do tego, że tak "partnersko" traktują Ukrainę, że jak tylko coś im się nie podoba, to zakręcają im gaz, albo wystawiają fakturkę za ten gaz na parę miliardów zielonych z terminem płatności "wczoraj".
Rosja (jako aparat państwowy, nie ludzie) jest niestety wrzodem na dupie Europy.
Proxima Alland:
--- Cytuj ---Nieeeee... kompletnie nie o to mi chodziło. Pisałaś, że "jakbyśmy byli w dobrych stosunkach, to Rosjanie daliby nam więcej". Ja odnoszę się do tego, że tak "partnersko" traktują Ukrainę, że jak tylko coś im się nie podoba, to zakręcają im gaz, albo wystawiają fakturkę za ten gaz na parę miliardów zielonych z terminem płatności "wczoraj".
--- Koniec cytatu ---
Mi też nie o to chodziło. Chodziło mi o to, że na normalnych zasadach. Z normalnym rządem w Rosji, sam kraj, jako sąsiad i mocarstwo daliby nam więcej niż USA, z którymi, teoretycznie mamy takie stosunki.
A co do zakręcania gazu. A jak byś się czuł, jak byś miał dużo kasy i ktoś non stop by od ciebie pożyczał i pożyczał. OK, wiesz że jest biedny i się nic nie odzywasz. Ale jak ten ktoś jeszcze mówi, że pomieszka u ciebie przez tydzień, i fajnie by było jak byś mu na ten czas udostępnił swoje auto. To mówisz mu - K... stary, najpierw oddaj mi kasę coś ciągnął tyle lat! Termin na wczoraj! Chyba, że ty jakiś inny jesteś. Ale w takim razie, masz może pożyczyć 10 tyś? ;p hehehe
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 13, 2013, 11:53:57 ---I wzajemnie.
Ale jeszcze raz - czy widzisz różnicę między śmiertelnym potrąceniem kogoś samochodem na przejściu dla pieszych, a zastrzeleniem z zimną krwią pracownika banku, bo ten widział Twoją twarz podczas napadu i mógłby Cię wskazać policji?
Tu i to człowiek nie żyje, ale okoliczności są INNE. Gdybyś miał wątpliwości - to są różne kwalifikacje prawne, więc tak jest i kropka.
Zatem "śmierć jeńców z głodu" vs. "masowe morderstwo jeńców poprzez egzekucje" to nie jest to samo.
--- Koniec cytatu ---
Litości...
Jakie potrącenie? Jaki wypadek? Zgoniono tysiące ludzi do obozu, zagłodzono na śmierć, a ty pieprzysz że to wypadek? I próbujesz to usprawiedliwiać przepisami, prawem lub ich brakiem? Nikt nie wiedział jakie będą konsekwencje głodu i chorób w ogrodzonej przestrzeni?
Człowieku, takie argumenty rzucali SS-mani na rozprawach.
A może w Katyniu też był wypadek, nie wiedzieli że dziura w głowie zabija.
Proxima Alland:
Ciekawe czemu, to jeszcze nie jest Flamewar? ;p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej