Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Rentier - czy nalezy go kochac

<< < (2/17) > >>

Rash'kan:

--- Cytat: Anthar w Sierpień 21, 2013, 15:49:47 ---Zabankowane systemy/martwe regiony.
To nie jest wina rentierow.
Eve na to pozwala - tak.
Nie ma dosc graczy PVP aby byli/bili sie w kazdym systemie - tak.

Wg mnie.
Mamy tyle PVP na ile jest chetnych graczy w eve.

Ja bym z checia zobaczyl w eve kolejny region.
Cos wielkosci Stain, z duzo wieksza iloscia stacji z klonowniami ( srednio 1 na pocket).
Bogata! w moony , dobrymi agentmi, ale z drobna anomalia - ktora uniemozliwia uzywanie tam capsli / lub stawiania cyna.
Dodatkowo ta anomalka co pewien czas wywalala by ludzi z cloaka ale na tyle czesto aby mozna bylo sensownie go uzywac.

Region ten mialby polaczenie do KAZDEGO obecnego NPC null.
Byloby zajefajnie :D

--- Koniec cytatu ---

Cuda Panie, ja to bym wyjebał parę regionów, żeby zagęścić populacje :P
Nowoczesnym rentierstwem jest to co robią Gooni, pety muszą płacić miesięcznie znacznie mniej niż typowy rentier, ale za to obowiązkowe jest latanie na floty itp.
Do tego taki rentier myśli, że jest pvperem (fajnie to ostatnio określił Greedy Goblin jako Fleetbears), co powoduje, że chce bronić swojego kawałka terytorium.
Dzięki temu obecnie najfajniej roamuje się na północy, bo jest sporo ludzi, duża szansa na noobspawn i generalnie regiony zyją.

W opozycji stoi dronkowo, gdzie rentierzy siedzą w co 6 systemie jest ich 20 na localu, na bramie 40 baniek a zadokowani są  szybciej niż Ci się wczyta grid.

Anthar:
A widzisz, a ja bym zwiekszyl - wydzielajac w ten sposob obszar na ktorym wszyscy pvp mogliby spokojnie sie napieprzac. Spokojnie wszedzie dostac.
Gdzie nie byloby hot dropow , blooba capsli i superow - gdzie utrzymanie 1 bramy stanowiloby powod do swietowania a zakampienie jakiejs mogloby zapewnic zabawe na ludzikach lecacych z jednego konca eve do drugiego.

Nigdy nie zmusisz wszystkich do PVP - sa ludzie ktorym to nie odpowiada, nie maja czasu ... a chca zagrac.

Pamietaj ze podstawowym zadaniem eve jest przynosic zyski CCP.
Wiec jesli CCP mialoby opcje.
Wylaczamy PVP i za kazdego 1 PVP mamy 1.1 PVE na stale .... to juz dawno Twoje konto byloby zbanowane.

Pozatym pamietaj ze ktos te statki i modulki musi budowac i co istotniejsze TY rowniez musisz miec za co je kupic.
Wiec albo musisz troche postrzelac do krzyzykow, pokopac, pozbierac albo przy pomocy plexa zdelegowac to na kogos innego.

Rash'kan:

--- Cytat: Anthar w Sierpień 21, 2013, 16:02:47 ---A widzisz, a ja bym zwiekszyl - wydzielajac w ten sposob obszar na ktorym wszyscy pvp mogliby spokojnie sie napieprzac. Spokojnie wszedzie dostac.
Gdzie nie byloby hot dropow , blooba capsli i superow - gdzie utrzymanie 1 bramy stanowiloby powod do swietowania a zakampienie jakiejs mogloby zapewnic zabawe na ludzikach lecacych z jednego konca eve do drugiego.

Nigdy nie zmusisz wszystkich do PVP - sa ludzie ktorym to nie odpowiada, nie maja czasu ... a chca zagrac.

Pamietaj ze podstawowym zadaniem eve jest przynosic zyski CCP.
Wiec jesli CCP mialoby opcje.
Wylaczamy PVP i za kazdego 1 PVP mamy 1.1 PVE na stale .... to juz dawno Twoje konto byloby zbanowane.

Pozatym pamietaj ze ktos te statki i modulki musi budowac i co istotniejsze TY rowniez musisz miec za co je kupic.
Wiec albo musisz troche postrzelac do krzyzykow, pokopac, pozbierac albo przy pomocy plexa zdelegowac to na kogos innego.

--- Koniec cytatu ---

Dyskusja zaczyna przypominać rozmowy między ateistami, a chrześcijanami i ten poziom abstrakcji.
I'm out.

Anthar:

Rash'kan:
Ej nie działa obrazek :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej