Eve Online > Dyskusje ogólne

Falloff na rakietach?

(1/6) > >>

GlassCutter:
Zastanawiałem się w jakim dziale to umieścić, czy w total noob (to tak się czuję zadając to pytanie), czy może we wsparciu technicznym (w końcu problem z mechaniką). Ostatecznie padło że napiszę tutaj.

Do rzeczy:

W załączniku wrzucam obrazek poglądowy na zaistniałą sytuację. W czasie robienia screena miałem 193.5 km zasięgu na cruise missilach, statek stał w miejscu i jak widać strzelałem z odległości 189km. Eksperyment wykazał że około połowy magazynka dolatywała, reszta nie. Sytuacja jest potwierdzona na drugim statku, działo nam się tak w okolicach do około 10km od teoretycznego zasięgu rakiet.

To jakiś nowy ficzer w odysei czy od zawsze tak było? Przyznam że świat cruise missili jest dla mnie nowy i ogólnie missile to nie jest to co tygr... Glass lubi najbardziej.

[załącznik usunięty przez administratora]

MGGG:
To zdarza się przy relatywnie do prędkości missili szybko poruszajacych sie celach na granicy zasięgu. Wówczas rakiety lecą do nich lukiem i muszą pokonać dluzszy zasieg niż po linii prostej.

GlassCutter:
Ja się nie poruszałem, stacja się też  nie poruszała. O tym że gdy uciekasz drugiemu rakietowcowi masz większy zasięg niż on to chyba każdy wie (+ całej masie wynikających z mechaniki missili sztuczek), ale nie w tym rzecz.

VonBeerpuszken:
Zasięg który jest pokazywany w statystykach jest zasięgiem między dwoma nieruchomymi punktami. W tym przypadku decyduje parametr czas lotu rakiety. Gdy cel będzie np. orbitował, mimo że dystans będziesz widział np. te 189 km, rakieta ma do pokonania dłuższą drogę.

Edit: napisaliśmy w tym samym czasie  :P Nie wspominałeś że celem była stacja. Hm... stojąc na stacji nie raz widziałem jak przemieszcza się via pierścienie, może jednak sie porusza?  :P

Jakub Trokowski:

--- Cytat: GlassCutter w Czerwiec 26, 2013, 09:03:41 ---Eksperyment wykazał
--- Koniec cytatu ---
Znaczy próbowałeś podlecieć bliżej aż zacznie bić "całość salwy"? Jeśli tak to jaki był dystans do stacji? I sprawdź w oknie fitowania, jaki mają dokładnie te rakiety czas lotu i szybkość: może (tak zgaduję) to okienko z info robi jakieś przybliżenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej