Śmietnisko > Off Topic
Podatek od gier online
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Czerwiec 11, 2013, 20:38:53 ---Sprzedam Loki S-class, mały przebieg, nie bity, sprowadzony z Providence :P
--- Koniec cytatu ---
Sprawdź numery silnika, jak to JCD2568KL78/ACG to znajdź sprzedawce i obij pysk.... bo to mój po tym jak mi avatar w rufę wjechał i sprzedałem na części :-X
Zgudi:
--- Cytuj --- gracze mogą np. projektować własne statki kosmiczne i potem je odsprzedawać.
--- Koniec cytatu ---
Myślą, że statki są w handlu za prawdziwe pieniądze.
Skaza:
Jakieś alternatywne źródło ?
Poziom artykułu przypomina bezwartościowe brukowce, dlatego nie traktowałbym tego poważnie.
;D
Okropniak:
Coraz więcej gier ma możliwość obrotu gotówką w ten czy inny sposób - przykładem może być Diablo III gdzie istnieje cały osobny system do obsługi transakcji gotówkowej. A że EVE podali - jakiś baran gdzieś pewnie przeczytał o tym że można fitować statki i że sprzedawane są (chyba nikt nie zaprzeczy) Tytany za pare tyś PLN sztuka (nawet nie sprawdzałem za ile w sumie) - i mu się urodziło że za fitowanie statków gracze mogą zarabiać realną kasę.......
O ile tutaj możemy się z takiego Ynteligenta pośmiać to jak trafi się na gliniarza o podobnym profilu to ręce opadają - z racji "posiadania" brata (cioteczny) gliniarza czasem zdarza się że dzwoni i prosi o wytłumaczenie jakiejś pierdoły czy to jemu czy jakiemuś nadgorliwcowi - a sprawy są typu:
Naklejka z licencją systemu musi być naklejona na kompie który tego OS używa (cytat z wypowiedzi niebieskiego): nie, nie musi - natomiast każdy komputer musi mieć licencję do wglądu (jest nawet w EULA).
LOL (gra) musi mieć wydrukowaną licencję... jakieś 20min trwało wytłumaczenie fenomenu FTP gier, chyba nie do końca mi uwierzył.
Linux musi mieć licencję i naklejkę na... - przyznam że tutaj o dziwo szybko pojeli
Nie można szyfrować dysków na personalnym PC - cholera wie czemu ich to zabolało ale znowu, udało się wytłumaczyć. Inna sprawa że jak ktoś jest oskarżony może odmówić zeznań (tu wydania hasła), a jeśli będą chcieli być sprytniejsi i powołać go jako świadka (we własnej sprawie przeciw komóś nie mogą, ale mogą przy wyjaśnianiu innej sprawy którą sobie "stworzą" i "przypadkiem" stajemy się świadkiem) też można odmówić zeznań (paragrafu nie pomnę) powołując się na dobro swoje i swojej rodziny które może być naruszone przez jeden z tyś plików których przecież nie pamiętamy...
Ogólnie - jak spojrzeć na powyższe to jakiś dziennikarz-baran który coś gdzieś kiedyś od kogoś słyszał nie robi żadnego wrażenia - ot kolejny młotek szukający afery....
PS. nie jestem biegłym sądowym ani nic z tych rzeczy - po prostu czasem brat miał pytanie i jak mogłem pomagałem i podawałem źródła żeby sam sprawdził i się nie wygłupił, a potem się rozniosło jakoś...
Goomich:
--- Cytat: okropniaq w Czerwiec 12, 2013, 12:21:38 ---LOL (gra) musi mieć wydrukowaną licencję... jakieś 20min trwało wytłumaczenie fenomenu FTP gier, chyba nie do końca mi uwierzył.
--- Koniec cytatu ---
Też nie wierzę w gry w protokół ściągania plików. Grę torrent już prędzej. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej