Eve Online > PVE

Chimera

<< < (4/5) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Mona X w Maj 31, 2013, 11:26:22 ---Eve się robi do farmienia, a nie do grania i tak dalej.

--- Koniec cytatu ---

Nope.

To jest "small price to pay" za to, że roamując przez gejty wskakujesz do systemu i od razu widzisz wszystkie anomalki w przestrzeni (tak jak celestiale) i możesz d-scanem szybko określić na której konkretnie anomalce znajduje się cel, po czym warpnąć w tamtą stronę.

Oczywiście, to daje się zrobić i teraz - pominąwszy czas skanu, ale np. mnie praca z d-scanem na mapie kompletnie przerasta. Teraz będzie o wiele łatwiej.

I jeszcze wisienka na torcie - gravi-site'y stają się anomalkami "dostępnymi" ze system scanu :)

Azradiel:

--- Cytat: SokoleOko w Maj 31, 2013, 08:56:02 ---Tylko do 4 czerwca. Potem gość w carrierze może sobie ustawić system skan tak, że jak tylko WH mu się otworzy, to dostanie "ping" ;)

--- Koniec cytatu ---

O.o

Przegapiłem chyba ten feature. Możesz podlinkować źródło ?
Byłem przekonany, tylko anomalki się pojawiają na skanerze ( combat i gravi ) a cała reszta nadal jest niewidoczna trzeba skanować probami...

SokoleOko:

--- Cytat: Azradiel w Maj 31, 2013, 13:32:00 ---Przegapiłem chyba ten feature. Możesz podlinkować źródło ?
Byłem przekonany, tylko anomalki się pojawiają na skanerze ( combat i gravi ) a cała reszta nadal jest niewidoczna trzeba skanować probami...

--- Koniec cytatu ---

http://evenews24.com/2013/05/19/sensor-overlay-feature-information-and-demonstration/

Leczymorda:
dzięki chłopaki za rady

Uwzględniłem porady sokoła fitując neuta , smartkę i rój ecm dron. Reszta poszła na tank/sensor boostera (fightery w użyciu). Miejscówę w którek bedę racić naklepałem bmek + friendly stacja + priv pos.

Zasadniczo nie boję się gości lecących w odwiedziny ( od tego mam local) ale jajek niespodzianek w postaci logoff cynostawiacza ( temu fightery i align jak cokolwiek zacznie  śmierdzieć)

SokoleOko:
Technikalia (fit) to jedno, ale poczytaj sobie jeszcze na temat bojowego użycia carriera i - w miarę możliwości - poćwicz to na Sisi.

95% pilotów carrierów to retardy, którzy nie są w stanie ogarnąć, że to nie jest "większy drake" (coś jak "taste like chicken"). Prawidłowo sfitowany i użyty carrier jest w stanie poradzić sobie z niewielkim gangiem zwłaszcza, że masz raty po swojej stronie. Trzeba wiedzieć jak można szybko coś zabić, jak wykorzystywać możliwości jakie daje Ci "nieskończony dronebay" (jeśli mówimy o nie-fighterach), znać na wylot mechanikę związaną z dronami (hint: fightery nie reagują na skróty klawiaturowe od dronek). Nie można też bać się strat w postaci zgubionych dron/fighterów, gdy walczy się o shipa za powyżej 1,5B z fitem.

Teoretycznie Twoim największym wrogiem są Talosy (ze swoim morderczym DPS), ale z drugiej strony, są one też najłatwiejsze do "strząśnięcia".

Obejrzyj parę razy ten filmik o idiocie w Thanatosie - gość popełnił dwa koszmarne błędy (pomijając streaming real time). Gdyby JEDNĄ z tych dwóch rzeczy zrobił dobrze, nie straciłby statku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej