Eve Online > Dyskusje ogólne
Alliance Tournament XI
Lt Rook:
gadamy o AT, a wy kurwa znów rozciągacie to na normalne walki, w AT nie masz "odpowiednio dużo Dominixów" żeby alfować nawet dobrze zfitowaną AB afke.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 22, 2013, 11:46:03 ---1) Kogo obchodzi jak to wpływa na AT
--- Koniec cytatu ---
Temat jest o AT, więc wspominam i o AT, w warunkach polowych w wielu przypadkach można zastosować te taktyke tak samo.
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 22, 2013, 11:46:03 ---2) Problem z sentry w co dziennej Eve polega na czym innym. Pomijając bonusy Dominixa, które z "niezłej broni" robią z sentry "OMGWTFPWN!", jest kwestia "drop, assist", co daje FC "perfect alpha".
Pamiętasz stare sniper BS-y? Albo Muninny? Albo teraz - Alphanados? W dobrych flotach FC liczy "3,2,1 - shoot primary" licząc, że cel spadnie na jeden strzał, ale jednak zawsze ktoś się spóźni i dmg rozciąga się w czasie. W przypadku sentry FC naciska guzik i wszystkie sety strzelają jednocześnie - perfect alpha. To czy cel padnie czy nie to już prosta matematyka, a mając odpowiednio dużo Dominixów możesz nawet alfować capsy.
--- Koniec cytatu ---
Przeca o tym mówiłem, mówiąc "anchor, assist na FC, idziemy oglądać serial" :P
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 22, 2013, 11:48:44 ---gadamy o AT, a wy kurwa znów rozciągacie to na normalne walki, w AT nie masz "odpowiednio dużo Dominixów" żeby alfować nawet dobrze zfitowaną AB afke.
--- Koniec cytatu ---
Tu nie chodzi tylko o alfę, ale o rzeczywisty zasięg strzału - zasięg dron plus zasięg kontroli dron do tego masz dobry dps, hisloty na np. RR. Przedstaw flote klasyczną o podobnym zasięgu, tanku i w podobny sposób wykorzystującą neuty, RR itp. I czy AT czy nie AT, sprawa jest dokładnie taka sama.
Jakub Trokowski:
Sokoła AT mało obchodzi, to patrzy co będzie po turnieju.
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 22, 2013, 11:13:03 ---Jak dla mnie po prostu skasujmy opcję "assign" dla sentry.
--- Koniec cytatu ---
Nie jestem pewny czy nie powinno się pójść dalej: to znaczy poprawić opcję "assign", żeby znaczenie miał bandwidth statku, który dosteje drony. Bo teraz statek który nie może mieć dron, może dowodzić nielimitowaną ilością dron. Sentry na AT to poprostu pokazują, bo mają tę przewagę iż nie muszą dolatywać do celu.
Alice9:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lipiec 22, 2013, 11:13:22 ---Rook, ale np. ja nie mam pretensji do graczy za to że wykorzystali domki, raczej do CCP że znów stworzyli coś cos jest przekoksowane.
Moja opinia jest opinią oglądacza, który nastawiał sie na widowisko, a w większości dostał występ naszej reprezentacji w piłce nożnej.
I powtórzę, nie winie graczy.
Zreszta z tego co zauważyłem podobnie zaczyna sie dziać na polach walki, co mnie też wkurza.
coś czuje że za dwa miesiące tak sie stanie, CCP zauważyło co zrobiło, starczyło posłuchać komentatorów ;)
--- Koniec cytatu ---
:) ccp robi z siebie bandę kretynów - tam jacyś starzy gracze powinni pracować bo ci kolesie nie ogarniają swojej własnej mechaniki.
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 22, 2013, 11:46:03 ---2) Problem z sentry w co dziennej Eve polega na czym innym. Pomijając bonusy Dominixa, które z "niezłej broni" robią z sentry "OMGWTFPWN!", jest kwestia "drop, assist", co daje FC "perfect alpha".
--- Koniec cytatu ---
bo powinni dodać do kodu 1 ifa aby można było dać asyste tylko z 1 składu - ale są zbyt głupi aby to ogarnąć. Wszystko na co ich stać to zrobienie pvp gdzie w blobie 2000 ludzi grają 2 osoby.
Lt Rook:
ja jebie...
a przed turniejem jakieś inne te dominixy były ???
Jeśli potrzeba AT do "odkrywania" nowych doktryn walki flotowej to EVE umarło....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej