Eve Online > Dyskusje ogólne
Alliance Tournament XI
Gaunt:
"jakbym ja miał team na AT to bym te dominixy rozjebau"
:-D
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 22, 2013, 10:34:40 ---Doom, wyczyść temat, niech Ci co nie biorą udziału w AT płaczą na nadużywanie Dominixa w tym turnieju, w innym temacie.
--- Koniec cytatu ---
nie płaczą, tylko w ten weekend szkoda czasu było na ogladanie z powodu domków, po prostu wynik był znany z góry, ot i wsio. Rodzynkami można było nazwac te dosłownie kilka walk w ktorych wynik był nieznany do końca... w pewnym momencie nawet komentatorzy zaczynali robić smiechawy z dominixów, nawet na monitory sie nie wpatrywali za bardzo :P
PS: o ile się nie myle to wątek o AT a nie o tylko startujących w nim, dlaczego niby ma być czyszczony?
Lt Rook:
No to podyskutujmy tu.
Oczywistym jest że niektórzy jak biorą udział w turnieju to się przygotowali, a skoro się przygotowywali to wymyślili w tym czasie masę bardziej lub mniej użytecznych setupów, widać po Goonsach jakie luźne podejście mieli, w pierwszym meczu setup zeszłoroczny, troszkę zmodyfikowany pod nowe realia dampów, w drugim meczu nawet my byliśmy w szoku co oni przytargali ???
Wszyscy bez wyjątku przecież mieli dostęp do tych samych materiałów i realiów, od wejścia Odyssey było wiadomo że Dominixy są przekoksane,
otwartym było pytanie czy uda się znaleźć odpowiednio mocną kontrę na te statki, jednocześnie żeby była użyteczny przeciwko niektórym setupom rush i "żółwiom".
Tych ostatnich też jest w cholerę i to kompletnie psuje widowisko, zabij parę statków, uciułaj punkty, a potem skup się aby dotrwać do końca meczu.
CCP samo sobie strzeliło w kolano tymi dominixami, i moim zdaniem połowa meczów pierwszego tygodnia była tak tragiczna jak niesławny finał AT9 sprzed dwóch lat.
SokoleOko:
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 22, 2013, 11:04:32 ---CCP samo sobie strzeliło w kolano tymi dominixami, i moim zdaniem połowa meczów pierwszego tygodnia była tak tragiczna jak niesławny finał AT9 sprzed dwóch lat.
--- Koniec cytatu ---
Porównanie co najmniej absurdalne, ale jeśli AT uświadomi CCP jakiego potwora stworzyli (połączenie bonusów Dominixa z alfą sentry + "assign") i skończy się to zmianą mechaniki - to uznam, że AT coś do tej gry wniósł.
Jak dla mnie po prostu skasujmy opcję "assign" dla sentry.
VonBeerpuszken:
Rook, ale np. ja nie mam pretensji do graczy za to że wykorzystali domki, raczej do CCP że znów stworzyli coś cos jest przekoksowane.
Moja opinia jest opinią oglądacza, który nastawiał sie na widowisko, a w większości dostał występ naszej reprezentacji w piłce nożnej.
I powtórzę, nie winie graczy.
Zreszta z tego co zauważyłem podobnie zaczyna sie dziać na polach walki, co mnie też wkurza.
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 22, 2013, 11:13:03 ---Porównanie co najmniej absurdalne, ale jeśli AT uświadomi CCP jakiego potwora stworzyli (połączenie bonusów Dominixa z alfą sentry + "assign") i skończy się to zmianą mechaniki - to uznam, że AT coś do tej gry wniósł.
Jak dla mnie po prostu skasujmy opcję "assign" dla sentry.
--- Koniec cytatu ---
coś czuje że za dwa miesiące tak sie stanie, CCP zauważyło co zrobiło, starczyło posłuchać komentatorów ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej