Eve Online > Dyskusje ogólne
Fanfest 2013
Goomich:
--- Cytat: Doom w Kwiecień 27, 2013, 11:37:28 ---Co powiesz na bs zrobiony w oparciu o zasady stelth bombera?
3-4 systemy uzbrejenia XL z bonusami do fitowania i użycia (cap), ale tak skalibrowane aby użycie ich przeciw celom mniejszym niż capsy bylo równie problematyczne co przy bomberach (możliwe ale wymagające tp itp sprzętu)
--- Koniec cytatu ---
Czyli wymienne z dredami.
Doom:
Ładny nowy model. Paladyny jak im oddadzą tą metaliczną krwawą czerwień z ze złotem metalik bedą wyglądać ślicznie
Doom:
--- Cytat: Mona X w Kwiecień 27, 2013, 12:02:58 ---Czyli wymienne z dredami.
--- Koniec cytatu ---
nie bo z siłą ognia mniejszą niż dred w sigu, ograniczeń można dać jeszcze kilka
Goomich:
--- Cytat: Doom w Kwiecień 27, 2013, 12:12:14 ---nie bo z siłą ognia mniejszą niż dred w sigu, ograniczeń można dać jeszcze kilka
--- Koniec cytatu ---
Ale tańszy i łatwiejszy do wyskilowania.
Theronth:
--- Cytat: Doom w Kwiecień 27, 2013, 11:37:28 ---Co powiesz na bs zrobiony w oparciu o zasady stelth bombera?
3-4 systemy uzbrejenia XL z bonusami do fitowania i użycia (cap), ale tak skalibrowane aby użycie ich przeciw celom mniejszym niż capsy bylo równie problematyczne co przy bomberach (możliwe ale wymagające tp itp sprzętu)
--- Koniec cytatu ---
Myślałem raczej o statkach opartych o stare tier 3 BS-y w wersji T2, i przypisany do nich moduł tak jak Warp Field Generator przypisany jest do HIC'a.
Na obecną chwilę jedyną kontrą na supery jest albo więcej superów, albo dready. Z dreadami jest taki problem, że w momencie gdy wejdą w Siege zaczną padać jak muchy od super bloba. Nowy BS z XL-gunami robiłby mniej niż zwyczajny, bo to właśnie Siege daje dreadom takiego kopa w zakresie DPS i trackingu.
Uważam, że to nie zwiększenie dps sub-capitali, ale poddanie im innych sposobów na osłabienie capsów mogłoby pomóc uporać się z plagą slowcatów i superów.
Miałem pomysł na moduł, który opierając się o mechanikę wykorzystaną przy stworzeniu RAH, w postępie geometrycznym zmniejszałby Resisty capitalowego (nie będącego w Triage lub Siege) celu do pewnego minimum, w znaczącym stopniu obniżając jego tank. Od razu nasuwa się na myśl, że okręty wyposażone w taki moduł byłyby naturalnym primary, do tego jako BS-y damage ładnie by w nie wsiąkał nawet z bonusem do Resistów. Na ile też taka degeneracja Resów byłaby skuteczna przy monstrualnym spider tanku sentry archonów lub kuli superów?
Innym pomysłem, który miałem był moduł procentowo 'zjadający' tank capitala, ale wydaje mi się zbyt prostacki i potencjalnie zbyt OP, by był dobrym rozwiązaniem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej