Eve Online > Dyskusje ogólne

Fanfest 2013

<< < (25/36) > >>

Gaavrin:

--- Cytat: Raan Kern w Kwiecień 27, 2013, 07:53:21 ---Fanfesty oglądam odkąd są i jakoś się nie zawiodłem na zapowiedziach do tej pory ;)
Fakt, że niektóre rzeczy trwają latami (incarna, dust), to jednak się potem pojawiają.

Według mnie, budowanie stargejtów (co ma być większym wysiłkiem logistycznym niż stacje czy tytany) ma prowadzić do powstawania nowych systemów.
Kto wie czy nie generowanych proceduralnie.
Może się za bardzo rozmarzyłem, ale skoro jest to w wizji na drugie 10 lat eve, to czemu nie... :)

--- Koniec cytatu ---

Oglądałem wszystkie fanfesty odkąd gram, czyli od pięciu lat i mogę wymienić całą długą listę rzeczy, które zapowiadali na fan festach i które nigdy się w eve nie pojawiły i o których słuch zaginął. O możliwości tworzenia połączeń z nowymi systemami też już parę lat temu było, kto wie, może za trzy lata znowu do tego wrócą i znowu będziemy to przeżywać.

To o czym warto pogadać to zapowiedzi na najnowszy dodatek, które brzmią naprawdę fajnie. Fajnie zapowiadają się zmiany graficzne, bo jeżeli dobrze zrozumiałem, to poza nowym efektem skoku przez gejty, mają też dodać podobne animacje wydoku. Zmiany w skanowaniu i hacking to bardzo fajne zmiany. Co do wpływu kopania w null na ceny tryta i paye w empire, to mogę się mylić, ale wydaje mi się, że to są dwa minerały, których raczej nie hauluje się pomiędzy 0.0 i hi, więc wpływ nie będzie tak drastyczny jak wynikałoby to ze zwiększenia ilości tych minerałów w rudach.

Przy okazji wpadł mi pomysł jak pozbyć się flot superów. Mogą zrobić podobny manewr jak z bckami. Wprowadzić nowe capsy faction na które bpc leciałyby z jakiś bardzo rzadkich ratów (jak na tego sanshowego supera np.), które miałyby staty jak dzisiejsze supery, a te obecne znerfić tak, żeby były niewiele lepsze od zwykłego dreda i carriera.

Zgudi:
Polecam: http://www.youtube.com/watch?v=rjhyRkAlK5I

EDIT:

--- Cytuj ---Przy okazji wpadł mi pomysł jak pozbyć się flot superów. Mogą zrobić podobny manewr jak z bckami. Wprowadzić nowe capsy faction na które bpc leciałyby z jakiś bardzo rzadkich ratów (jak na tego sanshowego supera np.), które miałyby staty jak dzisiejsze supery, a te obecne znerfić tak, żeby były niewiele lepsze od zwykłego dreda i carriera.
--- Koniec cytatu ---
Pomysł może być, ja jednak mocno obciął bym zasięg skakania capitali

Theronth:
CCP zastanawiało się nad wprowadzeniem nowej linii BS-ów, może to byłaby okazja na utworzenie wyspecjalizowanego statku anty-supercapitalowego. Problematyczny byłby balans takiego czegoś, bo mimo wszystko super wymaga trochę SP i ISK.

Doom:
Co powiesz na bs zrobiony w oparciu o zasady stelth bombera?
3-4 systemy uzbrejenia XL z bonusami do fitowania i użycia (cap), ale tak skalibrowane aby użycie ich przeciw celom mniejszym niż capsy bylo równie problematyczne co przy bomberach (możliwe ale wymagające tp itp sprzętu)

GlassCutter:
O znalazłem :)
[youtube]http://youtu.be/oAJ5TRESo5c[/youtube]

Dżizas jaki ten apoc brzydki Oo ale efekt skoku spoko :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej