Eve Online > Dyskusje ogólne

30 Dni bana za AP na 0km

<< < (6/22) > >>

KiFuso:
Zacznijmy od tego, że ten skrypt nie modifikował plików gry a proces eve.exe (chyba, że wyszła jakaś inna wersja niż ta co była 1-2 lat temu). Wydaje mi się, że aby to wykryć CCP musiało dogłębnie zbadać procesy na kompie każdego gracza (ofc jakimś systemem/oprogramowaniem) co z kolei równa się z sporym naruszeniem prywatności. Już kilka razy spotkałem się, że producenci gier uciekają się do takich metod i jakoś zawsze nikt się o to nie czepia czy nie bada jak daleko developer posunął się ws. łapania nieuczciwych graczy.

WhiteCat:

--- Cytat: KiFuso w Kwiecień 20, 2013, 00:21:44 ---Zacznijmy od tego, że ten skrypt nie modifikował plików gry a proces eve.exe (chyba, że wyszła jakaś inna wersja niż ta co była 1-2 lat temu). Wydaje mi się, że aby to wykryć CCP musiało dogłębnie zbadać procesy na kompie każdego gracza (ofc jakimś systemem/oprogramowaniem) co z kolei równa się z sporym naruszeniem prywatności. Już kilka razy spotkałem się, że producenci gier uciekają się do takich metod i jakoś zawsze nikt się o to nie czepia czy nie bada jak daleko developer posunął się ws. łapania nieuczciwych graczy.

--- Koniec cytatu ---
Akceptowałeś EULA? No to nie rozumiem o co masz się czepiać.

Doom:

--- Cytat: KiFuso w Kwiecień 20, 2013, 00:21:44 ---Zacznijmy od tego, że ten skrypt nie modifikował plików gry a proces eve.exe (chyba, że wyszła jakaś inna wersja niż ta co była 1-2 lat temu). Wydaje mi się, że aby to wykryć CCP musiało dogłębnie zbadać procesy na kompie każdego gracza (ofc jakimś systemem/oprogramowaniem) co z kolei równa się z sporym naruszeniem prywatności. Już kilka razy spotkałem się, że producenci gier uciekają się do takich metod i jakoś zawsze nikt się o to nie czepia czy nie bada jak daleko developer posunął się ws. łapania nieuczciwych graczy.

--- Koniec cytatu ---
Aleś Ty zabawny. Mentalność botera który myśli że nie da sie wykryć tego ze boci inaczej niż wpuszczając mu trojana na komp? A pomyślałeś o tym ze oni mają logi? I że jak mają logi to wystarczy sprawdzić kto z włączonym autopiotem zaraz po zrzuceniu warpa skakał przez gate / dokował?

Goomich:
To musi być trochę bardziej skomplikowane, bo coś takiego to był mój standardowy sposób latania.

KiFuso:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 20, 2013, 00:31:14 ---Aleś Ty zabawny. Mentalność botera który myśli że nie da sie wykryć tego ze boci inaczej niż wpuszczając mu trojana na komp? A pomyślałeś o tym ze oni mają logi? I że jak mają logi to wystarczy sprawdzić kto z włączonym autopiotem zaraz po zrzuceniu warpa skakał przez gate / dokował?

--- Koniec cytatu ---

Gdyby to było takie proste, to by banowali od razu a nie czekali 1-4 lata. Nie wiem co ma do tego 'mentalność botera'... Wszystko da się wykryć. Pytanie tylko, jak daleko ktoś się posunie aby coś wykryć.

--- Cytat: WhiteCat w Kwiecień 20, 2013, 00:29:42 ---Akceptowałeś EULA? No to nie rozumiem o co masz się czepiać.

--- Koniec cytatu ---
Akceptowałem, jest tam gdzieś wpis o tym, że CCP ma dostęp do twoich wszystkich procesów i/lub plików na komputerze nie związanych z EVE?

Nie bronie w żaden sposób ap0km czy botowania, po prostu jestem ciekaw w jaki sposób CCP to wykryło. To, że w realu z 80% telefonów jest na podsłuchach chyba nie każdemu odpowiada?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej