Eve Online > Dyskusje ogólne

30 Dni bana za AP na 0km

<< < (7/22) > >>

Doom:

--- Cytuj ---Gdyby to było takie proste, to by banowali od razu a nie czekali 1-4 lata.
--- Koniec cytatu ---
Nie chciało im się / nie nudziło im sie dostatecznie / może faktycznie wykrywalność lub weryfikacja podejrzanych była trudniejsza / inne
Przypomnę też motyw z botami robiącymi misje kurierskie, wiedzieli o nich długo ale zmiast banować na bierzącu jebneli raz a porządnie tak żeby cyfry odstrzelonych robiły wrażenie "wytłukliśmy ich co do jednego"

Soulscream:

--- Cytat: KiFuso w Kwiecień 20, 2013, 00:21:44 ---Zacznijmy od tego, że ten skrypt nie modifikował plików gry a proces eve.exe (chyba, że wyszła jakaś inna wersja niż ta co była 1-2 lat temu). Wydaje mi się, że aby to wykryć CCP musiało dogłębnie zbadać procesy na kompie każdego gracza (ofc jakimś systemem/oprogramowaniem) co z kolei równa się z sporym naruszeniem prywatności. Już kilka razy spotkałem się, że producenci gier uciekają się do takich metod i jakoś zawsze nikt się o to nie czepia czy nie bada jak daleko developer posunął się ws. łapania nieuczciwych graczy.

--- Koniec cytatu ---

Używałeś czegoś co było przeciw zasadom gry.

--- Cytuj ---You may not use your own or third-party software to modify any content appearing within the Game environment or change how the Game is played.

You may not use your own or any third-party software, macros or other stored rapid keystrokes or other patterns of play that facilitate acquisition of items, currency, objects, character attributes, rank or status at an accelerated rate when compared with ordinary Game play. You may not rewrite or modify the user interface or otherwise manipulate data in any way to acquire items, currency, objects, character attributes or beneficial actions not actually acquired or achieved in the Game.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Mona X w Kwiecień 20, 2013, 00:35:11 ---To musi być trochę bardziej skomplikowane, bo coś takiego to był mój standardowy sposób latania.

--- Koniec cytatu ---

Różnica w czasach reakcji przy wydaniu polecenia skoku przez brame byla pewno brana pod uwgae. Czasem roznice sa w mikrosekundach, ale usredniajac czlowiek jest duzo wolniejszy.

HammerSnake:

--- Cytuj ---Gdyby to było takie proste, to by banowali od razu a nie czekali 1-4 lata.
--- Koniec cytatu ---
Może praktykant dostał jakieś zadanie do wykazania się. To chyba mało istotne? :P Przynajmniej ja bym temu problemowi nadał najniższy priorytet.
W sumie to walka z wiatrakami kto bocił, będzie bocić tylko teraz kupi jakiś bardziej wyrafinowany program, a nie załaduje publiczny "skrypt"- cokolwiek to jest.

btw bo nie ogarniam tego boterskiego slangu
różnica między skryptem, a botem jest taka, że skrypt nie ma żadnego ai, tak?- koniec końców to program?

Pol Kent:

--- Cytat: KiFuso w Kwiecień 20, 2013, 00:47:06 ---Akceptowałem, jest tam gdzieś wpis o tym, że CCP ma dostęp do twoich wszystkich procesów i/lub plików na komputerze nie związanych z EVE?

--- Koniec cytatu ---
Twoim zdaniem proces eve.exe (jak to nazwałeś w poście wyżej) nie jest związany z EVE ? To z czym jest ? :P

Coritsikaela Enth:
to brzmi tak jak tłumaczyć sie "no dobra kradłem!  ale nie macie prawa mi mówić, że kradłem! mimo ze macie to na kamerze nagrane jak chowam pół litra pod pazuche, to jest to nieprawne bo na drzwiach supermarketu nie ma napisane ze jest monitoring! nie macie prawa!"

won z botami, z każdej gry mmo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej